Annons:

VIBK och Friberg hoppas att traditionens makt är stark

Jonas Friberg hoppas på en stark VIBK-vår. Foto: Linus Johansson

VIBK och Friberg hoppas att traditionens makt är stark

Vimmerby IBK ligger tvåa i division två med halva serien kvar att spela. I kväll återstartar serien med hemmamatch och toppmöte mot Vetlanda.
– Jag tror att det blir tajt och ganska målsnålt, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Vimmerby gjorde en ovanligt stark höstsäsong och parkerar på en andraplats halvvägs in i serien. Lyckas VIBK behålla den placeringen väntar spel i division ett nästa säsong.

Faktum är att Vimmerby av tradition är klart starkare efter jul. Nu hoppas förstås laget och tränaren Jonas Friberg att traditionens makt ska vara stark.

– Av tradition har vi alltid varit starkare under våren. Därför känns det verkligen positivt att vi är med i den absoluta toppen redan nu. Sen är det en jämn serie och det är inte många poäng som skiljer, konstaterar Jonas Friberg.

”Inte förvånad”

Faktum är att det bara skiljer sex poäng mellan ettan Hovshaga och sjätteplacerade Ingelstad. Vimmerby är en poäng från serieledning och kvällens motståndare, Vetlanda, är bara en poäng bakom VIBK.

Vimmerby och Vetlanda möttes i premiären och då ledde VIBK länge, men föll till slut med 6-5.

– Vi har lite revansch att utkräva, det ska bli kul. Vetlanda har också gått bra under hösten. Jag är inte förvånad att de är med där uppe, säger Jonas Friberg.

Vad tror du på för typ av match?

– Det blir nog något liknande som i bortamatchen. Jag tror att det blir tajt och ganska målsnålt. Inget av lagen kommer vilja släppa in motståndaren för enkelt.

Förutom en sjukdom på Petter Leander så ser det bra ut i VIBK-truppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt