Annons:

White Stallions vill skapa magi i kväll: ”Det är unikt”

White Stallions är laddade för kvällens toppmöte mellan Vimmerby och Vetlanda och vill återigen skapa tryck och bra stämning i idrottshallen. Foto: Ossian Mathiasson

White Stallions vill skapa magi i kväll: ”Det är unikt”

Vimmerby IBK har haft mycket bra stämning på sina hemmamatcher under den här säsongen. I kväll vill White Stallions skapa magi i hemmamatchen i Vetlanda.
– Vi har gjort en supersatsning inför den här matchen, säger Erik Johansson i White Stallions.

Annons:

Erik Johansson är stark man i Vimmerby Hockeys klack Tiger Army. Men han har också en framträdande roll i White Stallions, som skapar bra stämning på Vimmerby IBK:s matcher.

White Stallions återuppstod lite i slutet av förra säsongen och har stöttat VIBK i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Trots att publiksnittet har minskat har stämningen under matcherna höjts rejält.

– Faktum är att VIBK inte har förlorat en enda match när vi har varit på plats. Det har blivit sju segrar på lika många matcher, säger Erik Johansson.

20-25 personer

Erik Johansson har alltså en framstående roll i både White Stallions och Tiger Army. Men han ser en stor skillnad på de båda klackarna.

– Innebandyklacken fortsätter att skapa god stämning oavsett om jag är på matcherna eller inte. Vi brukar vara 20-25 personer som skriker och allt material vi köper in delar vi på och gör tillsammans i vår supportergrupp. Tiger Army är beroende av två, tre personer.

I kväll kommer Erik Johansson att lägga sin tid på toppmötet mellan Vimmerby IBK och Vetlanda.

– Det blir så den här gången. Vi har planerat mycket inför matchen och jag har ansvar för en del saker, säger Erik Johansson.

Klädda i vitt

Han utlovar både ett tifo och magisk stämning i kvällens innebandymatch.

– Vi har förberett ett så kallat arktifo där hela hallen kommer att vara engagerad. Ett gäng grabbar från gruppen kommer ett par timmar innan matchen att lägga ut runt 500 vita pappersark vid sittplatserna och även vid ”klacktornet”. Hela hallen ska vara klädd i vitt, säger Erik Johansson.

Han vill också uppmana publiken att klä sig i vitt.

– Klädkod i klacken är vit t-shirt och vi hoppas att även den sittande publiken tar på sig ett vitt plagg.

Hur kommer det sig att klacken har fått ett sådant uppsving den här säsongen?

– Dels för att det var så otroligt roligt och seriöst första gången vi hade klack hemma mot Nässjö. Och efter att vi stöttat laget i den sista matchen mot Örlogsstaden förra säsongen så började planeringen. Och sen är det tack vare att det är så många unga krafter som verkligen jobbar med det. Det vi har är något alldeles unikt. Jag kan inte tänka mig att det finns en så levande klack i någon annan klubb i division två och knappt ens i division ett, säger Erik Johansson.

White Stallions kommer också att anordna en gemensam marsch 45 minuter innan matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt