STORPUBLIK SÅG VIBK GÖRA GALEN VÄNDNING

Vimmerby IBK svarade för en galen vändning mot Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IBK stod för en galen vändning i kvällens toppmöte hemma mot Vetlanda. Trots underläge med 6-5 halvvägs in i den sista perioden blev det tre VIBK-poäng efter seger med 7-6.

Vimmerby fick en superstart på matchen och gick fram till en tidig 2-0-ledning efter mål av Jonas Friberg och Victor Wall. Vetlanda arbetade sig sedan in i matchen och i slutet av den första perioden kunde bortalaget göra både 3-2 och 3-3.

Vetlanda tog sedan ledningen med 4-3 sju minuter och 21 sekunder in i den andra perioden. En period där gästerna var klart bättre än ett tamt VIBK.

Den tredje perioden blev så galen som bara en innebandyperiod kan bli. Vetlanda ledde med både 5-3 och 6-4, men VIBK gav aldrig slaget förlorat. Inom loppet av tre minuter gjorde Kim Karlsson 5-6, Mattias Kåhlman 6-6 och Jonatan Green 7-6, som också blev slutresultatet.

659 åskådare såg matchen i Idrottshallen.