Annons:

Matchhjältens fråga: ”Var det jag som gjorde 7-6-målet?”

Jonatan Green applåderade de nära 700 åskådarna efter dramat mot Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Matchhjältens fråga: ”Var det jag som gjorde 7-6-målet?”

Vimmerby IBK var på väg mot en mycket tung förlust hemma mot Vetlanda. Men två magiska minuter frälste VIBK. Jonatan Green blev stor hjälte genom att göra 7-6.
– Var det jag som gjorde 7-6-målet? Hur fan såg det ut, skrattar Jonatan Green efter matchen.

Annons:

Derbyt mellan Vimmerby och Vetlanda var en match med en mängd olika ansikten. VIBK startade matchen bra och ledde med 2-0 efter drygt fem minuters spel.

– Vi började jättebra och hade bud på fler mål när vi ledde med 3-1. Men istället fick de göra 3-2 lite snöpligt och sen kom även 3-3 innan den första periodpausen, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Skada ställde till det

Den andra perioden var svag och Vetlanda fick ett övertag när Albin Sköld gav laget ledningen med 4-3.

– Det var lite ställningskrig i andra. Vi kom av oss lite och fick lite problem när Kim (Karlsson) klev av ett tag när han kände av en fotskada. Vi fick göra om lite i femmorna och det var inte till vår fördel, konstaterade Jonas Friberg.

Om den andra perioden var ett ställningskrig kom den tredje att bli något helt annat. Vetlanda gjorde tidigt 5-3 i powerplay och det dröjde sedan till halvvägs in i perioden innan Jonatan Green kunde reducera till 5-4.

– Efter att vi gjort 4-5 tog vi över matchen. Men sen fick de 6-4 bara någon minut senare och då är det klart att det var lite tufft. Men sen fick vi in 5-6 snabbt och då kände jag att gör vi 6-6 också så tar vi det här, säger Jonatan Green.

”Ville knappt titta”

Kim Karlsson reducering till 5-6 kom efter prick elva minuter. 18 sekunder senare, i samma byte, satte Mattias Kåhlman 6-6. Och inte ens två minuter senare tog Jonatan Green på sig hjälterollen genom att göra 7-6.

– Jag fick gata och sköt tunnel på backen och så satt den lågt i bortre. Det var så otroligt skönt, säger Jonatan Green.

Vimmerby avslutade sedan matchen starkt, men sattes på rejält prov när Viktor Nilsson drog på sig en utvisning med en minut och 47 sekunder kvar av den tredje perioden.

– Tiden gick relativt snabbt ända fram till att vi fick utvisningen. Då blev det riktigt nervöst, jag ville knappt titta. Vi vet ju hur starka de är i powerplay och så tog de ut målvakten också. Men jag tycker att vi kontrollerade det. De hade ett farligt avslut och det var med en sekund kvar.

Det var en rätt skön seger?

– Ja, den betyder sjukt mycket. Det var en jäkla lagseger, oerhört starkt av oss att vinna, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt