Annons:

VIBK är superstarkt på hemmaplan – jagar sjunde raka segern i kväll

Vimmerby IBK trivs i hemmahallen. Foto: Linus Johansson

VIBK är superstarkt på hemmaplan – jagar sjunde raka segern i kväll

Att besegra Vimmerby IBK i idrottshallen i Vimmerby är sannerligen inget enkelt uppdrag. Den här säsongen har VIBK gått rent i sina sex hemmamatcher.
– Det är vår hemmaborg och där vet vi att vi är starka, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg inför kvällens hemmamatch mot FBC Karlskrona.

Annons:

Vimmerby IBK har gjort en stark säsong så här långt. 13 matcher in i serien hittar vi VIBK i topp, men både Kalmarsund ungdom och Hovshaga skuggar precis bakom. Vimmerby har dessutom varit urstarkt på hemmaplan med sex trepoängare på lika många försök. I kväll jagar VIBK tre nya poäng i idrottshallen när tabellsexan Karlskrona kommer på besök.

– För vår del är det bara att jobba vidare. Det är alltid skönare att kunna göra det från en tätposition. Det är en lite ovan situation för oss, men jag klagar inte, skrattar Jonas Friberg.

6-0 efter en period

När lagen möttes i Karlskrona tidigare under säsongen vann VIBK med 7-3 efter att ha haft ledningen med 6-0 efter den första perioden.

– Vi hade en bra förstaperiod där, men sedan var det två jämna perioder. Karlskrona är ett fysiskt lag och de springer mycket så det är väl vad som står på schemat i morgon. Vi ska komma ut laddade och visa att det är vår hemmaplan. Jag är inte orolig för att det inte ska klaffa för oss.

”Ändrat lite karaktär”

Efter att serien startade om efter juluppehållet har Vimmerby tagit två knappa segrar mot Vetlanda och Slätafly.

– Det har förstås varit två riktigt sköna vinster, säger Jonas Friberg.

I nuläget har Vimmerby, Kalmarsund och Hovshaga sprungit ifrån övriga lag litegrann i toppen av tabellen.

– Som det ser ut nu är det oss tre det handlar om. Sen är det om något fjärde lag kan komma igång och vinna det mesta som är kvar. Jag tycker att serien har ändrat lite karaktär under resans gång. Vissa lag som man trodde var cementerade i botten har börjat spela riktigt bra och några andra som man trodde skulle komma igång har inte gjort det.

Karlsson är osäker

Andreas Brodin är tillbaka i träning efter sjukdom. Det är däremot osäkert om fotskadade Kim Karlsson kan spela fredagens match.

– Det är klart att det är ett litet orosmoment att en så pass bra spelare som Kim kanske inte kan spela. Det kommer nog att vara osäkert fram till matchstart. Sen är det ju också ett ställningstagande som vi får göra inför kommande matcher, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt