VIBK:s hemmasvit bruten – kvällens insats inte bra nog

Karlskrona gav Vimmerby lagets första förlust på hemmaplan den här säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK:s sex matcher långa segersvit på hemmaplan bröts i kväll. Ett smart spelande Karlskrona vann med 10-7.

Matchen var jämn och inget av lagen lyckades få något målmässigt övertag i de två första perioderna.

Vimmerby ledde med 3-2 efter den första perioden, men knappt sex minuter in i den andra perioden hade Karlskrona vänt till ledning med 5-4. VIBK vände sedan tillbaka och ledde med 6-5 halvvägs in i perioden. Innan paus tog matchen ytterligare en vändning via två bortamål.

Jonatan Green kvitterade till 7-7 tidigt i den tredje perioden, men ett svårspelat Karlskrona återtog ledningen bara någon minut senare. 51.08 in i matchen gjorde gästerna också 9-7 i powerplay. 10-7 kom efter att hemmalaget tagit ut målvakten.

Tur med flera resultat

469 åskådare fick se Vimmerby göra en tveksam insats mot ett smart spelande Karlskrona. Bortalagets seger var helt i sin ordning.

VIBK tappade i och med förlusten viktiga poäng i toppstriden i division två. Laget hade ändå tur med flera resultat då toppkonkurrenterna Hovshaga (en poäng) och Vetlanda (två poäng) tappade poäng i kväll.