Annons:

Brodins VIBK föll ihop: ”Räknade lite fel och blev stirriga”

Andreas Brodin var besviken efter Vimmerbys första hemmaförlust. Foto: Ossian Mathiasson

Brodins VIBK föll ihop: ”Räknade lite fel och blev stirriga”

Hemmasviten på sex raka segrar bröts. Vimmerby IBK föll ihop mot Karlskrona.
– Vi blev lite stirriga och de fick göra enkla mål. Tio mål ska vi inte släppa in, säger VIBK-backen Andreas Brodin efter 10-7-nederlaget.

Annons:

Andreas Brodin kunde bara konstatera att Vimmerby inte gjorde någon bra hemmamatch i kväll.

– Det var inte bra. Det kändes ändå som att vi hade hur mycket lägen som helst, men vi fick inte in bollen och så kontrade de och gjorde mål i anfallet efter. Det blev att vi tänkte väl mycket framåt och vi tappade en gubbe flera gånger i dag, säger Andreas Brodin.

Ni bjöd på en hel del?

– Ja, det gjorde vi. Försvarsspelet har ju varit jättestabilt innan, men i dag räknade vi lite fel och blev lite stirriga. Det blev att vi tittade för mycket på boll. Tio mål ska vi inte släppa in.

”Bara att skicka in bollen”

Inför matchen var Andreas Brodin placerad i tredjefemman och han trodde inte på särskilt mycket speltid. Men Brodin tog chansen när han fick den och avancerade i femmorna under matchens gång. Sett över hela matchen var han en av Vimmerbys bästa spelare.

– Jag vet inte, jag tycker att jag gjorde bort mig några gånger också. Det är svårt att bara komma in, men det var bara att köra.

Andreas Brodin gav hemmalaget ledningen med 6-5 halvvägs in i matchen och assisterade också till Jonatan Greens 7-7-kvittering. Målet gjorde han från egen planhalva.

– Det var bara att skicka in bollen på kassen och så gick den in. Det lönar sig att skjuta. Men i dag bryr jag mig inte så mycket när vi förlorade.

Hur tung var den här förlusten?

– Klart att den var riktigt tung, så är det alltid. Men det är bara att ta sikte på nästa match. Vi är fortfarande med där uppe, det är bara att köra på, säger Andreas Brodin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt