Annons:

Skärpning krävs av VIBK: ”Är livrädda för den här matchen”

Det här är en syn som Vimmerby IBK vill se i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

Skärpning krävs av VIBK: ”Är livrädda för den här matchen”

Tio insläppta mål och förlust hemma mot Karlskrona var inte vad Vimmerby IBK hade tänkt sig. Nu måste laget skärpa till sig och tre poäng borta mot dunderjumbon Månsarp i morgon kväll är ett måste.
– Ska vi vara med och tampas om att gå upp kan vi inte förlora mot Månsarp, konstaterar tränaren Lennart Lundgren.

Annons:

I början av säsongen imponerade Vimmerby med ett kompakt försvarsspel. På slutet har det sett betydligt sämre ut och i senaste matchen mot Karlskrona släppte VIBK in tio mål.

– Det var tungt att förlora på det sättet. Sen måste jag säga att Karlskrona var bra och de gjorde mål på sina chanser. Samtidigt missade vi alldeles för många lägen och slarvade i vårt defensiva spel. Vi värderade inte lägena rätt, säger Lennart Lundgren.

Släppt in för mycket mål

Lundgren håller med om att laget har tullat på defensiven den senaste tiden.

– Vi har börjat släppa in lite för mycket mål, det blir lätt så när man går för mycket på offensiven. Tidigare har nyckeln varit att vi varit väldigt bra defensivt och vi behöver hitta tillbaka dit.

Är det något ni har pratat om?

– Vi har pratat en del om det och kommer fortsätta att göra det, säger Lennart Lundgren.

Lidesjö saknas

Vimmerby är trots förlusten senast två i division två-tabellen. På fredagskvällen väntar dunderjumbon Månsarp, som bara har tagit en poäng på de 14 första matcherna, på bortaplan.

– Nu gäller det för oss att studsa tillbaka till vinnarspåret. Det kommer att komma lägen framåt bara vi är noggranna i försvarsspelet. Vi får inte tumma på något där i morgon.

Är det inte snarare lätt hänt att det blir väldigt offensivt mot ett lag som bara har tagit en poäng?

– Vi får se, men genom åren har vi haft svårt för dem på bortaplan. Vi är livrädda för den här matchen. De brukar vara bra hemma mot Vimmerby. Sen går det förstås inte säga att de har varit bra den här säsongen när de bara har tagit en poäng.

Vimmerby får klara sig utan backen Jens Lidesjö, som har halsfluss och blir borta i två veckor. Övriga spelare finns tillgängliga för spel.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt