Annons:

Robin bröt käken – och spelade vidare: ”Förhoppningsvis går jag ned lite i vikt”

Innebandysäsongen är över för Robin Gustafsson.

Robin bröt käken – och spelade vidare: ”Förhoppningsvis går jag ned lite i vikt”

Robin Gustafsson bröt käkbenet när hans Rimforsa IF mötte IBK Succé i innebandytvåan. Gustafsson, som kommer från Gullringen och bor i Vimmerby, spelade ändå vidare.
– Jag sa att det var lugnt och körde på, säger Robin Gustafsson.

Annons:

Det var i den första perioden som olyckan var framme. Robin Gustafsson beskriver själv vad som hände:

– Jag skulle transportera upp bollen i mitten av planen och det blev som en open ice-tackling, för att prata hockeyspråk. Jag spelade i väg bollen och sprang rakt in i axeln på en av deras spelare. Eller om han satte upp axeln, jag vet inte, säger Robin Gustafsson.

Fortsatte spela

Senare skulle det visa sig att Robin Gustafsson hade brutit käkbenet. Men han bröt inte matchen direkt.

– Jag spelade vidare en stund. Det var som att jag hade slagit i huvudet. Jag sa att det var lugnt och körde på. Sen fick jag en tackling fem, tio minuter in i den andra perioden och då skrek jag till och kände att käken mer eller mindre låste sig. I det läget förstod jag att det var något som inte stämde.

Hoppas på viktnedgång

Fredagskvällen slutade på sjukhus i Linköping.

– Jag fick åka hem på fredagen och komma tillbaka på lördagen för röntgen. Då sa de att käken var bruten, att benen inte linjerade, säger Robin Gustafsson.

På söndagsförmiddagen opererades han.

– Nu kommer jag bara kunna äta flytande föda i fem, sex veckor. Förhoppningsvis går jag ned lite i vikt under den tiden, skrattar Gustafsson.

Hur känns det nu?

– Rätt okej. Det är lite bedövat och så än. Men det är så bra som det kan bli nu. 

Osäkert med spel i DSK

Innebandysäsongen är förstås över för Robin Gustafssons del. Fotbollssäsongen kommer han dock att vara tillbaka till. Men frågan är om det blir något spel i Djursdala SK. Under våren, kanske redan i slutet av februari, går flyttlasset till Linköping.

Blir det spel i Djursdala?

– Så långt har jag inte kommit än. Jag får se hur det känns när jag har installerat mig i Linköping. Men det blir svårt att pendla till Djursdala, det är nog inte hållbart i längden, säger Robin Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt