Annons:

VIBK i ny toppmatch i kväll – Strömsten vaktar kassen

Ludwig Strömten vaktar Vimmerbys mål i kvällens toppmatch. Foto: Linus Johansson

VIBK i ny toppmatch i kväll – Strömsten vaktar kassen

I kväll spelar Vimmerby IBK en mycket viktig bortamatch mot Hovshaga AIF. Seger och VIBK är på rätt sida strecket igen. Förlust och laget har fem poäng upp till division ett-avancemang.
– Jag tror att det är mer av en måstematch för dem än vad det är för oss, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

För en vecka sedan hade Vimmerby ett jätteläge att ta ett stort kliv mot division ett-avancemang. Men seriefinalen hemma mot Kalmarsund ungdom förlorades med 10-8 och VIBK halkade ned till tredjeplatsen i tabellen.

– Början på matchen mot Kalmarsund var bedrövlig, vi bara stod och glodde och hade alldeles för stor respekt. Sen när vi slutade fundera och bara körde så blev de skakiga istället. Det är klart att jag inte är nöjd över att vi förlorade, men jag är nöjd med att vi tog tag i det istället för att lägga oss platt och få storstryk, säger Jonas Friberg,

”Ingen katastrof”

I kväll väntar en ny toppmatch när tabelltvåan Hovshaga står för motståndet på bortaplan.

– Det är 18 poäng kvar att spela om så det är klart att varenda poäng är viktig, säger Jonas Friberg.

Tar VIBK tre poäng i kväll kommer laget att ta över andraplatsen i tabellen, som innebär avancemang till division ett. Blir Vimmerby utan poäng kommer det att skilja fem poäng till Hovshaga med fem matcher kvar att spela.

Är det en måstematch för er?

– Nej, det tycker jag inte. Givetvis är det bra i fall vi vinner, men fem poäng upp är ingen katastrof heller. Hovshaga har nog det tuffaste programmet kvar och ska möta många topplag. De har ingen lätt resa framför sig. Jag tror att det är mer av en måstematch för dem än vad det är för oss, säger Jonas Friberg.

Green tillbaka

VBK-tränaren tror att det kan bli en ganska avvaktande tillställning till en början.

– Det ligger lite i potten. Jag tror att det kommer bli ganska avvaktande från start innan matchen sätter sig. Det gäller att vi har koll på deras poängspelare.

Jämfört med senast så återkommer poängkungen Jonatan Green efter sjukdom.

Målet kommer troligen att vaktas av Ludwig Strömsten.

– ”Bobby” (Patrik Karlsson är krasslig, men ”Ludde” gjorde det bra senast så jag är inte orolig. Det lutar definitivt åt att det är ”Ludde” som står, men jag hoppas att ”Bobby” kan följa med också.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt