Annons:

REJÄLT BOTTENNAPP AV VIBK – TAPPADE POÄNG I DAG

Lagkaptenen Victor Wall deppar efter att Gnosjö utökat till 5–1 i powerplay. Foto: Jakob Karlsson

REJÄLT BOTTENNAPP AV VIBK – TAPPADE POÄNG I DAG

Det mesta talar för att drömmen om division ett sprack för Vimmerby IBK i kväll. Hemmamatchen mot bottenlaget Gnosjö slutade med ett rejält bottennapp.
VIBK fick bara 7-7 (1-3, 1-2, 5-2) och det var en rejäl missräkning.

Annons:

Vimmerby IBK är nu sju poäng poäng efter topp två-platserna med tre matcher kvar att spela. Matematiskt finns förstås chansen fortfarande – men att antingen Kalmarsund eller Hovshaga ska haverera totalt känns ytterst osannolikt.

Lika otroligt är det att VIBK – i nuvarande form – går fullt under slutet av serien. Dagens insats var en ytterst blek historia där VIBK spelade utan tempo, kvalité och engagemang. De två första perioderna var genomsvaga – och hade det inte varit för målvakten Ludvig Strömsten hade underläget varit ännu större än 2–5 efter 40 minuter. 

Höjde sig rejält

I den sista perioden höjde sig VIBK med enormt många procent. Coacherna gick ned på folk och VIBK ökade tempot i sitt spel rejält. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Framåt lossnade målskyttet – men Gnosjö fortsatte vara sylvasst i kontringsspelet. 

Victor Wall klev fram och reduerade till både 5–6 och 6–7 – och när Jonas Friberg turligt petade in 7–7 med ett par minuter kvar talade det mest för hemmaseger. Något avgörande mål kom dock inte och VIBK tappade alltså onödiga poäng i toppstriden. Förlängningen var händelsefattig och VIBK skapade få chanser och den slutade också mållös och därför blev det en rejäl missräkning för VIBK i eftermiddag.

I VIBK gjorde VIctor Wall två mål medan Kim Karlsson, Jonas Friberg, Jonatan Green, Mattias Kåhlman och Adrian Brorsson stod för ett vardera.

Mycket mer om matchen kommer på Dagens Vimmerby senare i kväll.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt