VIBK ledde med 4-0 – blev utan poäng mot nästjumbon

Viktor Friman gjorde två mål när Vimmerby IBK förlorade. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK ledde kvällens bortamatch mot nästjumbon Carlshamns IBK med 4-0. Trots det blev VIBK utan poäng. Carlshamn vände på steken och vann till slut med 7-6.

Vimmerby upplever en minst sagt tung period i division två. I kväll blev det förlust borta mot Carlshamn och därmed försvann VIBK:s chanser att bli trea i serien.

Matchen började dock mycket bra för bortalaget. Kim Karlsson gav Vimmerby ledningen knappt sju minuter in i matchen. Jonatan Green utökade till 2-0 efter drygt 13 minuters spel och innan den första perioden var över hade Victor Wall fixat 3-0 och spelande tränaren Jonas Friberg satt dit 4-0.

Två mål av Friman

En till synes säker ledning, men Carlshamn, som jagar nytt kontrakt i division två, tänkte absolut inte ge sig. Bara 56 sekunder in i den andra perioden reducerade hemmalaget till 4-1. En stund senare kom 4-2 och drygt sju minuter in i perioden var även 4-3 ett faktum. Viktor Friman stack sedan emellan och utökade Vimmerbys ledning till 5-3, men innan perioden var över hade Carlshamn både reducerat till 5-4 och kvitterat till 5-5.

I inledningen av den tredje perioden tog hemmalaget dessutom ledningen. Bara 22 sekunder senare kunde Viktor Friman kvittera till 6-6. Problemet var bara att hemmalaget bara behövde 16 sekunder på sig för att återta ledningen.

Några fler mål blev det sedan inte utan Vimmerby fick inkassera en tung uddamålsförlust.