Annons:

Alms tråkiga besked inför SM-slutspelet: ”Går runt med gips”

Jesper Alm har brutit ett ben i vänsterhanden och missar SM-kvartsfinalen mot Växjö.

Alms tråkiga besked inför SM-slutspelet: ”Går runt med gips”

Vimmerbysonen Jesper Alm hade sett fram emot SM-slutspelet med sitt Linköpings IBK. Men i den sista seriematchen bröt han ett ben i vänsterhanden.
– Jag hade längtat efter att spela slutspel så det är klart att det är snöpligt, säger Jesper Alm.

Annons:

Det var i bortamatchen mot tabelltvåan Falun i lördags som olyckan var framme för Jesper Alm.

– Det hände redan i den första perioden. Jag sprang in i en av deras backar och kände direkt att jag fick ont i handen. Jag spelade vidare, men dagen efter svullnade handen upp ganska rejält, berättar Jesper Alm. 

Bättre i spelet med boll

Ett besök på akuten visade att Alm hade brutit ett ben i vänsterhanden.

– Nu ska jag gå runt med gips i tre veckor. Efter det kan jag väl komma tillbaka ganska snabbt. Om allt går bra skulle jag kanske kunna vara tillbaka till en eventuell tredje match i semifinalen.

Jesper Alm har annars gjort sin bästa säsong i Svenska Superligan så här långt.

– I det stora hela är jag ganska nöjd, det har absolut varit ett fall framåt. Det känns som att jag har utvecklats en del, säger Jesper Alm.

Vad har du utvecklat?

– Framförallt spelet med boll. Jag kan ta lite mer initiativ och göra mer saker än innan. Sen har jag kommit in i tempot ännu mer.

Ingen poängspelare

Alm har mestadels spelat i tredjefemman, men har också fått göra gästspel i andrafemman. I grundserien gjorde han åtta poäng, fem mål och tre assists.

– Jag är ingen riktig poängspelare utan får bidra mer med mitt defensiva spel. Det är inte på poängproduktionen man kan bedöma min insats, men visst finns det mer att hämta där, skrattar Jesper Alm.

Linköping slutade fyra i grundserien och fick vackert ta det laget som blev över till kvartsfinalmotståndare, nämligen Växjö.

– Hade vi fått välja hade vi valt Dalen eller Helsingborg. Men det känns ändå helt okej med Växjö. Vi har i och för sig förlorat mot dem tre gånger den här säsongen, men jag skulle ändå säga att chanserna är stora. Vi ska kunna slå dem och jag tror att vi har alla chanser att gå långt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt