Annons:

EXTRA: VIBK STÅR UTAN TRÄNARE – ”DET ÄR LITE ENERGILÖST”

Jonas Friberg och Lennart Lundgren lämnar sina uppdrag som tränare för Vimmerby IBK:s herrlag. Foto: Linus Johansson

EXTRA: VIBK STÅR UTAN TRÄNARE – ”DET ÄR LITE ENERGILÖST”

Vimmerby IBK får ge sig ut på jakt efter en eller flera nya tränare till sitt herrlag. Nu tackar både Jonas Friberg och Lennart Lundgren för sig.
– Det finns inte så mycket mer att hitta på. Nu får det vara nog, säger Jonas Friberg.

Annons:

I fem år har Jonas Friberg varit tränare för Vimmerby IBK:s herrlag i division två. Den senaste säsongen har han tränat laget tillsammans med Lennart Lundgren.

Att Lundgren skulle lämna sitt uppdrag har stått klart en längre tid eftersom han har flyttat till Göteborg. Nu står det klart att även Jonas Friberg kommer att sluta.

– Jag har varit inne i snurren som tränare i fem säsonger. Det finns inte så mycket mer att hitta på. När det gäller tränarbiten så är det lite energilöst. Dessutom kan spelarna behöva höra en annan röst, säger Jonas Friberg. 

Vilka blir dina bästa minnen från dina fem år som tränare?

– Det är egentligen de stora bitarna. Till exempel att vi har fått in en träningskultur och gått från tre till 25 spelare på försäsongsträningarna. Likaså publikdelen, där vi har höjt snittet från 150 till runt 400 åskådare per match.

Slutar även som spelare

När det gäller spelarkarriären så meddelade Jonas Friberg att den var över redan efter förra säsongen. Men Friberg ändrade sig och har spelat vidare.

Kommer du att fortsätta som spelare?

– Nej, matchen mot Nybro i morgon blir min sista.

Är det 100 procent säkert?

– Det vet man väl aldrig... Men så känns det nu. Jag har ju ångrat mig förr, det kanske kan bli några B-lagsmatcher. Vi får se.

Inte gjort samma jobb

I morgon avslutar VIBK säsongen med hemmamatch mot Nybro. Vimmerby kan som bäst bli fyra i serien och som sämst sjua, men då krävs en riktig genomklappning mot Nybro.

– Det är en lite konstig känsla. De senaste åren har vi ju haft att spela för ända fram till sista omgången, säger Jonas Friberg.

Vad sätter du för betyg på er säsong?

– Ser man till helheten från början så hade vi ett spelartapp med en femma som försvann. Sen gjorde vi en bra höstsäsong där vi fick med oss vinsterna även om vi kanske inte alltid spelade så bra och då höjdes ribban. Under våren har vi fastnat i en spiral där vi inte har fått med oss poängen och där vi kanske inte har gjort riktigt samma jobb som i höstas. Utifrån våra förutsättningar tycker jag ändå att en övervägande del av säsongen har varit positiv.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt