Annons:

Långsiktig plan med Friberg – vill uppåt:

Jonas Friberg ska coacha Vimmerby IBK:s damer nästa säsong. Kontraktet skrevs på i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Långsiktig plan med Friberg – vill uppåt: "Tvåan är för lågt"

I kväll presenterades Jonas Friberg som ny tränare för Vimmerby IBK:s damer. Hans målsättning är att laget ska ta klivet upp i division 1.
– Jag anser att division 2 är för lågt, säger nye damtränaren Jonas Friberg.

Annons:

Vimmerby IBK har ute i god tid och har gjort klart med ny huvudtränare efter Marcus Edgren på damsidan.

Det blir den mångårige spelaren och ledaren Jonas Friberg som ska damleda laget i division 2 nästa säsong.

– Det finns flera aspekter som ligger till grund för mitt beslut, bland annat den personliga biten. Jag känner att jag vill ha en utmaning och testa på något som jag inte har gjort tidigare. Jag är en person som söker utmaningar, det var samma sak som när jag började träna herrarna för några år sedan, säger Jonas Friberg och fortsätter:

– Sen finns det en föreningsaspekt. När det saknas folk på någon position så ställer jag gärna upp och jag ser fram emot detta, säger han.

Kontrakt på 2+1 år

Kontraktet med Jonas Friberg är skrivet på 2+1 år. Han fick frågan förra veckan och skrev på kontraktet i kväll.

– Jag tycker att upplägget är bra. Föreningen tittar ett par tre år framåt i tiden och har satt upp en långsiktig plan för daminnebandyn i Vimmerby. Man gör inget för bara ett år, säger han.

Marcus Edgren har coachat damerna de senaste fyra säsongerna och laget slutade trea bakom Vetlanda och Ölandslaget SSG den gångna säsongen.

"Finns mycket kvalité"

Jonas Friberg har som målsättning att laget ska ta klivet upp i division 1.

– Min personliga målsättning är att vi ska ta klivet upp i seriesystemet, division 2 är för lågt. Det är inget nytt för tjejerna, de har kämpat för att ta sig upp de senaste säsongerna. Sen får man se hur det går, första året med nytt upplägg och ny tränare är kanske optimalt för en sådan målsättning, säger han och lägger till:

– Det finns mycket kvalité i laget, så är det. Det gäller att få ut det också. Marcus har varit i klubben i några år och ibland kan det vara bra med en ny röst och ett nytt tänk, det kan göra att man presterar på ett annat sätt. Det är likadant på herrsidan, man behöver få in ny energi för att komma framåt.

Friberg berättar att man har börjat inventeringen av årets trupp och haft de första samtalen med spelarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt