Annons:

VIBK:S STJÄRNDUO TRÄFFAR SSL-KLUBB I MORGON

Jonatan Green är i vanlig ordning intressant för en mängd klubbar högre upp i seriesystemet. I morgon träffar han, och Kim Karlsson, SSL-klubben Linköpings IBK. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK:S STJÄRNDUO TRÄFFAR SSL-KLUBB I MORGON

Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green är i vanlig ordning hett villebråd bland klubbar högre upp i seriesystemet. I morgon träffar han SSL-klubben Linköpings IBK. Kedjekamraten i VIBK, Kim Karlsson, kommer också att vara med på den träffen.
– Det ska bli kul att höra deras tankar, säger Jonatan Green.

Annons:

Jonatan Green och Kim Karlsson har tillhört Vimmerby IBK:s bärande spelare i flera år. Tillsammans med Victor Wall har de i flera säsonger bildat en sylvass formation som har vräkt in poäng i division två.

På måndagskvällen kommer Green och Karlsson att träffa Linköpings IBK, som har lag både i Svenska Superligan och i division ett.

– De kontaktade mig för en tid sedan och sen har de pratat med Kim också då de fått reda på att han ska flytta till Linköping. Så vi ska åka dit och snacka lite i morgon i samband med SM-semifinalen mellan Linköping och Falun, säger Jonatan Green.

Ny erfarenhet

Green har i flera år varit hett villebråd bland klubbar högre upp i seriesystemet. Men måndagens träff blir ändå något nytt för honom.

– Jag har inte varit på plats och träffat någon SSL-klubb tidigare. Som det känns nu är det mest en kul och bra grej, oavsett om det leder till något eller inte. Det ska bli kul att höra deras tankar, till exempel om tanken är att vi ska spela i division ett eller om vi ska fajtas om en plats i SSL-laget.

Intresse från Norge

Green berättar vidare att Kalmarsund, som gick upp i Superligan i går, har hört av sig till honom i dag. Liksom Linköping har Kalmarsund ett lag även i division ett.

– Det var deras division 1-tränare som hörde av sig. Men det är ofta så det funkar, att man lägger upp en plan tillsammans när klubben har flera lag. Tanken kanske är att jag ska träna med SSL-laget och spela med division ett-laget till en början. Men jag vet inte, vi har inte kommit så långt i det här läget.

Även Craftstaden (Allsvenskan), Fagerhult (Allsvenskan), Röke (division ett) och NOR 92 (nykomling i Norges högstaliga) har visat intresse för Greens tjänster efter att Vimmerbys säsong tog slut.

Hur ser du på intresset?

– Klart att det är skitkul. Jag är tacksam att en del klubbar hör av sig år efter år. Jag känner pressen på mig, gör jag en dålig säsong kanske de slutar höra av sig. När de ringer igen är det ett kvitto på att jag gör det fortsatt bra.

Sätter press på VIBK

Samtidigt är Jonatan Green noga med att betona att han inte har räknat bort en fortsättning i Vimmerby IBK.

– Vad ska jag säga... Det måste hända saker så fort som möjligt. Jag tror inte VIBK förstår hur viktigt det är att det går snabbt. Sen förstår jag att det inte alltid är enkelt.

Känner du att det är mycket oklart i Vimmerby nu?

­– Ja, det måste jag ändå säga att det är. Och ju mer oklart det är desto mer tänker man på andra alternativ.

Är en fortsättning i VIBK ett alternativ för dig?

– Det är egentligen svårt att svara på. Men ja, absolut ser jag det som ett alternativ. Nu är det mycket upp till klubben. Förra året satte styrelsen upp ett mål att vara i division ett inom tre år. Ska det bli så måste det hända saker nu. Ska det vara intressant att fortsätta vill jag se att alla är med på tåget, att det blir en bra tränarlösning och att det kommer in ett par spetsspelare som gör skillnad. Går det inte så går det inte, men man måste försöka. Har vi inte ett lag för att gå upp ser jag ingen anledning att vara kvar, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt