Annons:

Green om beslutet: ”Här är mina drömvärvningar”

Jonatan Green vill föra moderklubben Vimmerby IBK till division ett nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Green om beslutet: ”Här är mina drömvärvningar”

I går skrev Jonatan Green på ett nytt tvåårskontrakt med moderklubben Vimmerby IBK. Nu hoppas han att laget tar steget till division ett nästa säsong.
– Jag är inte kvar i Vimmerby för att spela i division två i hela mitt liv, säger han.

Annons:

VIBK:s skyttekung var som vanligt ett hett byte på marknaden. Men klubbar som Linköping och Craftstaden fick nej tack – och i går skrev Green i stället på ett nytt tvåårskontrakt med Vimmerby.

– Det känns som en nytändning med ny tränare, nytt golv i hallen och jag hoppas att vi kan få till några nyförvärv. Det är flera saker som spelar in, men det känns som att det blir en helhjärtad satsning. Det är mycket möten hit och dit och man ser att klubben gör ett bra jobb. Vi är inne på samma spår och det krävs att vi får in några spetsspelare.

Tror du klubben lyckas med det?

– Jag tror det och hoppas det förstås. Det är inte lätt att få hit de spelare med den kvalité som man vill, men som det ser ut nu löser det sig med bilar från Linköping och Västervik och då kan det bli riktigt bra. Jag hört att många är intresserade av en testmatch.  

Har du någon drömvärvning?

– Jag vet att Markus Eriksson, som spelade i Legends i division två förra säsongen, verkar sugen och det vore en riktigt bra värvning för oss. På rak arm är det han och så vill att Adam Jacobsson återvänder. Vi ska på en cup i maj så han har skrivit över sig till Vimmerby och jag hoppas på honom till hösten.

 "Kollar mer och mer"

Föregående säsong blev ett misslyckande för VIBK. Laget var länge med i toppstriden – men tappade det mesta under sista månaden av säsongen.

– Jag tror inte vi behöver många spelare, utan det är ett par spelare med spetskvalité. Jag ser hellre två-tre spelare med riktig spetskvalité än tio nya mediokra. Vi ska inte värva för värvandets skull.

Green beskriver att beslutet att stanna var svårt.

– Jag har pratat mycket med Craftstaden och Linköping. Folk får tycka och tänka vad de vill, men jag måste se till mitt bästa och vad som känns rätt för mig.

Vad känner du krävs för att du ska ta steget?

– För varje säsong som vi ligger kvar i tvåan så kollar man mer och mer. Tanken i Linköping var att jag skulle spela i division ett och jag vet inte om det är så stor skillnad. Då är det 40-50 personer på läktarna och då spelar jag hellre i moderklubben med fullt drag på läktarna, säger Green och fortsätter:

– Men jag är inte kvar i Vimmerby för att spela i tvåan i resten av mitt liv, utan nu tar jag det här beslutet för att det känns som en rejäl satsning och det blir en nytändning. Nya golvet betyder mycket med.

 "Saknats lite gnista"

I veckan presenterade VIBK Peter Kronstrand som ny tränare:

– Jag vet inte så mycket om honom på ledarsidan, men det jag har hört från spelare och ledare säger att han är duktig. Det är en ledare med pondus som vet vad han vill. Han är resultatinriktad kille och det tycker jag att vi behöver. Ingen vill spela för att bara ha kul, utan vi vill gå upp.

Känner du att det saknats i ledarskapet i år?

– Ja, det har saknats lite gnista. I år blev det väldigt hattigt när Lennart (Lundgren, reds. anm.) försvann efter jul. Friberg fick ett större ansvar än han trodde och det tog på krafterna. Det är inte konstigt att det gick som det gick, men nu är det bara att köra på och vi ska gå upp nästa säsong.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt