Annons:

AVSLÖJAR: HÄR ÄR SPELARNA SOM VIMMERBY IBK JAGAR

Vimmerby IBK jagar nyförvärv på bred front.

AVSLÖJAR: HÄR ÄR SPELARNA SOM VIMMERBY IBK JAGAR

Vimmerby IBK är på jakt efter att förstärka truppen till nästa säsong. Dagens Vimmerby kan nu avslöja fem spelare som är på VIBK:s radar.

Annons:

På söndag håller Vimmerby IBK i en testmatch och en av spelarna som kommer att dyka upp är den 26-årige backen Mathias Svensson från Fliseryds IBK.

Svensson har ett förflutet i Craftstaden från Oskarshamn, men har spelat i Fliseryd de tre senaste säsongerna. Den gångna säsongen gjorde han 14 poäng (9+5) på 21 matcher i division tre.

Finns det intresse från din sida för att spela i Vimmerby nästa säsong?

– Ja, absolut, det gör det. Vimmerby har jagat mig sedan jag lämnade Craftstaden och jag har alltid haft ett bra intryck av klubben. Det verkar som en seriös och proffsig förening som har mål att nå. Och att ha mål att sträva efter är något jag alltid vill ha, säger Mathias Svensson.

Imponerad av publiken

Svensson kom till Craftstaden som 15-åring och var då forward.

– Sedan blev det tränarbyte och jag blev omskolad till back. I Craftstaden blev jag väl mer känd som en fysisk och defensiv back. Det är något som jag har utvecklat de tre senaste säsongerna och i Fliseryd har mitt offensiva spel blivit bättre. Jag har även fått ett mycket bättre skott som jag utnyttjar en del i powerplay. Samtidigt gillar jag att styra spelet från min backposition i uppställt anfallsspel, säger Mathias Svensson.

Svensson bor i Oskarshamn och har imponerats av draget som har varit runt Vimmerby IBK de senaste säsongerna.

– Jag var och kollade lite förra året och blev imponerad över vilken publik de hade, säger han.

”Inte så aktuellt”

En annan spelare som planerar att komma på VIBK:s testmatch är Emil Sjökvist, närmast från IBK Husar, men med ett förflutet i HM IS. Den gångna säsongen gjorde den 22-årige forwarden 21 poäng (15+6) på 13 matcher i division fyra. Året innan gjorde Sjökvist mäktiga 64 poäng för HM IS.

Att det ska bli spel i Vimmerby kommande säsong verkar dock inte aktuellt.

– Nja, ärligt talat så känns det väl inte alls aktuellt. Jag har precis flyttat till Eksjö och är så gott som klar för HM IS, vi ska starta upp ett lag där igen. Det ska bli fantastisk skoj att få spela i Furulundshallen igen, säger Emil Sjökvist. 

”Ska väldigt mycket till”

Till testmatchen kommer också VIBK-produkterna Jesper Alm och Adam Jacobsson. Men inte heller de verkar hamna i Vimmerby IBK nästa säsong.

– Jag har redan sagt till ”Ile” (Joakim Ilemark i VIBK) att jag har kontrakt med Linköping ett år till och jag pluggar ju dessutom i Linköping. Det ska väldigt mycket till för att det ska bli något med Vimmerby till nästa säsong. Men jag vill ändå åka dit i helgen och se vad det blir av det. Jag har hört att det är intressanta spelare som kan vara aktuella, har Jesper Alm tidigare sagt till Dagens Vimmerby.

”Skulle nog ta för mycket tid”

Adam Jacobsson, som bor och studerar i Linköping, säger så här om en eventuell återkomst till VIBK.

– Nja, jag tror inte det. Man är ju självklart sugen på att lira med de andra i laget för att man har saknat det, men så som läget är nu kommer jag att plugga nästa säsong också och det skulle nog ta för mycket tid att pendla, säger Adam Jacobsson.

Har SSL-meriter

Vimmerby IBK är också på jakt efter poängspelaren Markus Eriksson, senast i Linköping Legends. Den gångna säsongen gjorde Överumskillen 22 poäng (8+14) på 14 matcher med Legends i division två. På meritlistan finns en mängd säsonger med Westerviks IBK och IBF Antvarden samt en säsong med Linköpings IBK i Svenska Superligan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt