Annons:

  • ”Vi måste få in spetsspelare om vi ska behålla målsättningen”

    Jesper Alm svarta lag vann testmatchen med uddamålet efter en mirakulös vändning under två sista minuterna. Foto: Jakob Karlsson

  • ”Vi måste få in spetsspelare om vi ska behålla målsättningen”

    Backen Mathias Svensson imponerade på VIBK-ledningen. Foto: Jakob Karlsson

”Vi måste få in spetsspelare om vi ska behålla målsättningen”

Tre spelare utifrån deltog i Vimmerby IBK:s testmatch i söndags. Tränaren Peter Kronstrand vill gärna se att samtliga kontrakteras.
– Jag känner att jag vill ha in alla tre, säger han.

Annons:

Vimmerby IBK har varit nära att avancera till division ett under flera säsonger. I år var man länge med i toppstriden – men tappade rejält i slutskedet av säsongen. Förberedelserna inför nästa år har inletts och i söndags arrangerade man en testmatch. 

Tre spelare utifrån deltog. Det handlade om två mycket välbekanta ansikten: Adam Jacobsson och Jesper Alm. Utöver det fanns även Mattias Svensson från Fliseryd med.

– De gjorde bra ifrån sig. Jesper vet vi vad han kan, Adam är stabil och Mattias gör vad han ska. Vi ska sätta oss ned med alla tre och så får vi se hur det blir. Jag känner att jag vill ha in alla tre, men det är svårt att säga hur stora chanser vi har. De hade betytt mycket för oss.

”Jättesvårt i närområdet”

Kronstrand menar att VIBK behöver få in flera spetsspelare om målsättningen att avancera till division ett ska finnas kvar.

– Vi måste ha in spetsspelare om vi ska ha kvar målsättningen, annars blir det ett generationsskifte där vi behöver tid för att spela ihop oss.

Tror du att ni kommer lyckas med det?

– Det är jättesvårt i närområdet, men vi är väldigt aktiva och jobbar hårt med det.

När truppen spikas är oklart.

– Det blir nog ganska sent. Vi håller fortfarande på att hitta våra roller i den nya ledarstaben.

I testmatchen fick flera yngre spelare testa nya positioner.

– Det såg lovande ut. Jag tror att några av dem kan ta steget i en ny roll.

”Förstaspåret är Linköping”

Sannolikheten för att SSL-spelaren Jesper Alm ska återvända till VIBK är liten, enligt honom själv.

– Förstaspåret är Linköping, men jag ska prata med Vimmerby och se vad de tänker. Jag vill ha något att fundera på. Jag tycker om klubben och det är mycket publik här. Det är därför som det är intressant, men mycket behöver klaffa.

Vad tycker du att VIBK behöver för att gå upp?

– Vimmerby har väl alltid varit för ojämna och det är väl defensiven som gör att man inte gått upp. Det är en sådan sak som jag skulle kunna bidra med. Jag skulle inte göra lika mycket poäng som Kim Karlsson, Victor Wall eller Jonatan Green, men jag skulle kunna bidra defensivt. En sådan spelare som Mattias Svensson vore perfekt för Vimmerby, det är en bra bollvinnare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt