Jacobsson räddade poäng åt VIBK i sekunddrama

Alva Jacobsson kvitterade för VIBK i slutsekunderna. Foto: Linus Johansson

Med 14 sekunder kvar att spela tog Sävsjö B ledningen med 4-3 i hemmamatchen mot Vimmerby IBK. Men VIBK gav sig inte. Åtta sekunder senare kvitterade Alva Jacobsson och såg till att matchen slutade 4-4.

Matchen mellan Sävsjö B och Vimmerby IBK utvecklade sig till ett riktigt drama. Länge såg det dock ut som att det var VIBK som skulle få med sig alla tre poängen hem.
Alva Jacobsson gav bortalaget ledningen i början av matchen. Två Emelie Karlsson-mål i den andra perioden såg sedan till att Vimmerby ledde med 3-0 efter drygt 31 minuter. En reducering i slutet av perioden gav dock Sävsjö nytt hopp.

Dramatik i slutet

Det hoppet skulle växa i den sista perioden. Sju minuter och 26 sekunder in i den kom ytterligare en reducering och en dryg halvminut senare hade hemmalaget kvitterat till 3-3.
Just 3-3 såg också ut att bli slutresultatet i den här division tre-matchen. Men de som eventuellt lämnade arenan någon halvminut innan slutsignalen missade en hel del. Efter 59.46 tog Sävsjö ledningen med 4-3 i powerplay. Avgjort? Nej. Åtta sekunder senare kvitterade Alva Jacobsson till slutresultatet 4-4. Snacka om dramatiskt.