Annons:

Poängkungen har tackat nej till VIBK: ”Hoppas att de tar steget upp”

Poängkungen William Park var högaktuell för Vimmerby IBK. Nu har 18-åringen tackat nej.
– Det är avståndet mellan Gnosjö och Vimmerby som tyvärr gör att det blir för jobbigt, säger William Park.

Annons:

William Park fick något av ett genombrott föregående säsong när han spelade i Vimmerby IBK:s seriekonkurrent Gnosjö IBK. 18-åringen var med högt upp i poängligan och stod för 44 poäng (35+9) på 22 matcher i division två. Han var dessutom med och spelade 13 matcher med Lagan i division ett och där producerade William Park 8 poäng (4+4). 

Kommer hålla kontakten

För en tid sedan kunde vi berätta att William Park var högaktuell för en oväntad övergång till Vimmerby IBK. Men nu kan VIBK glömma poängkungen.

– Det blir inget spel i Vimmerby nästa säsong för min del. Det är avståndet mellan Gnosjö och Vimmerby som tyvärr gör att det blir för jobbigt. Det är tyvärr lite för långt, säger William Park.

Han utesluter dock inte en övergång till Vimmerby i framtiden.

– Jag och Peter (Kronstrand, VIBK:s huvudtränare) kommer att hålla kontakten så får vi se efter nästa säsong hur det ligger till, när jag har tagit studenten och kan välja lite mer vad jag vill.

”Förtjänar att spela högre upp”

William Park tror och hoppas att Vimmerby går en bra säsong till mötes.

– Jag önskar Vimmerby stort lycka till kommande säsong och hoppas att de tar steget upp till division ett, vilket jag tror de kommer att göra. Klubben och Vimmerby som innebandystad förtjänar att spela högre upp än division två.

Det är i nuläget inte klart i vilken klubb William Park kommer att spela kommande säsong.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt