Annons:

VIBK har spikat truppen – flera spelare saknas: ”Fick nej i veckan”

Kim Karlsson, Andreas Brodin och Mattias Kåhlman finns inte med i Vimmerby IBK:s A-trupp. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK har spikat truppen – flera spelare saknas: ”Fick nej i veckan”

Vimmerby IBK har spikat sin A-lagstrupp för säsongen 2018/19. I den saknas namn som Mattias Kåhlman och Ricky Gustafsson.
– Vi fick nej från Kåhlman i veckan, säger VIBK:s nya tränare Peter Kronstrand.

Annons:

Sedan tidigare har det stått klart att Vimmerby tappar Kim Karlsson, Jonas Friberg och Andreas Brodin. När VIBK i dag presenterade A-lagstruppen för kommande säsong står det klart att inte heller Mattias Kåhlman, Ricky Gustafsson, Petter Leander eller Marcus Pettersson finns med.

Har visat framfötterna

VIBK har inte heller lyckats värva någon utespelare, vilket gör att truppen på papperet ser klart svagare ut än förra säsongen.

– Vi har inte en lika stark trupp i år och får gå på att de som är med höjer sig något snäpp och att flera spelare tar kliv i sin utveckling. Jag är ändå inte lika orolig som för några veckor sedan. Flera spelare som har varit på gränsen har visat framfötterna och jag hoppas att de är så mogna att de kan ta steget fullt ut. Lyckas de med det ser det trevligt ut, säger Peter Kronstrand.

Kåhlman lämnar

När det gäller Mattias Kåhlman fick VIBK ett nej under den här veckan.

– Han får inte ihop det privata med innebandyn, säger Peter Kronstrand.

Ricky Gustafsson finns inte heller med i truppen?

– Han har tränat lite på slutet och får först och främst visa vad han kan i division tre. Det kan vara så att vi kommer att plocka upp något eller några namn vad det lider.

Värt att notera är att inte heller trotjänarna Marcus Pettersson och Petter Leander finns med i A-lagstruppen.

– Som det ser ut nu har de inte någon plats i A-truppen. Förhoppningsvis kommer de att vara kvar i föreningen.

Ny målvakt

Sånär som på en ny målvakt i Erik Kops har Vimmerby dessutom kammat noll i jakten på nyförvärv. Kops, som är i 35-årsåldern, kommer från Sandviken, men har nyligen flyttat till våra trakter. Han har tidigare främst spelat i division tre.

– Han tog kontakt med oss och frågade om han fick komma och visa upp sig. Vi känner att han just nu är tredjemålvakt och därför är han med i truppen, säger Peter Kronstrand.

Fakta

Vimmerby IBK:s A-lagstrupp säsongen 2018/19:

Målvakter: Patrik Karlsson, Erik Kops (ny) och Ludwig Strömsten.

Utespelare: Adrian Brorsson, Johan Carlsson d.y., Johan Carlsson d.ä., Christoffer Ekberg, Jack Fridh, Viktor Friman, Jonatan Green, Melvin Hemmingsson, Alexander Johansson, Jens Lidesjö, Jesper Nilsson, Viktor Nilsson, Alexander Pettersson, Oskar Snickars, Elias Trawtschenko, Victor Wall och Mattias Zeilon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt