Klassisk VIBK-vändning i gruppspelsavslutningen

Vimmerby IBK slog Månsarp med 3–2 efter mål av Jack Fridh, Jesper Nilsson och Victor Wall, som dessutom avgjorde matchen. Foto: Privat

0–2-underläge efter en period. I den andra perioden vände Vimmerby IBK till seger med 3–2.
– Det var en gammal klassisk VIBK-vändning, säger lagets assisterande tränare Jonas Karlsson.

Efter två inledande segrar och avancemang till slutspel i cupen Björnslaget hade inte den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Månsarp någon större dignitet.

VIBK låg dock under med 0–2 efter 20 minuters spel och svarade sedan för en stark vändning till 3–2 där Victor Wall skickade in segermålet med drygt tre minuter kvar att spela. De andra två målen gjorde Jesper Nilsson och Jack Fridh. Jonatan Green hade två assistpoäng och Johan Carlsson d.ä en.

VIBK spelar åttondelsfinal klockan 10.00 i morgon mot vinnaren i 16-delsfinalen mellan Vänersborg och Nor 92, som spelar klockan 08.00 på söndagsmorgonen.