Annons:

Green gör allsvensk debut i helgen: ”Det är oerhört seriöst”

Jonatan Green kommer att spela med Craftstaden i den allsvenska premiären på lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Green gör allsvensk debut i helgen: ”Det är oerhört seriöst”

Samarbetsavtalet mellan Vimmerby IBK och Craftstaden från Oskarshamn är klart. Redan i Craftstadens allsvenska premiär nu i helgen finns Jonatan Green med i laget.
– Det var inget jag trodde för ett par veckor sedan, säger Jonatan Green.

Annons:

Förra veckan kunde vi berätta att Vimmerby och Craftstaden var på väg att inleda ett samarbete. Det går ut på att spelarna ska kunna spela i båda klubbarna. Nu finns ett avtal på pränt.

– Själva samarbetsavtalet är klart, nu ska vi bara hitta formerna för det också, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand. 

Åtta sidor att läsa

Redan på lördag, när Craftstaden har allsvensk premiär hemma mot Åby IBK, kommer samarbetet att nyttjas. Vimmerbys Jonatan Green kommer att förstärka ett Craftstaden som har flera spelare på frånvarolistan. Tanken är att han tar plats i förstafemman, precis som i den träningsmatch han spelade med laget för en tid sedan.

– Det ska bli väldigt spännande. Jag fick ett sms från Pontén (Karl, tränare i Craftstaden) i går med tre videoklipp jag skulle titta på samt åtta sidor text att läsa inför matchen. Då förstår man ganska snabbt att det är oerhört seriöst och inget slarv eller halvdant, säger Jonatan Green.

”Bra första intryck”

Vimmerbykillen har inte tränat med laget någon gång, men gjorde bra ifrån sig i en träningsmatch mot Växjö U.

– Det känns kul att jag gav ett bra första intryck. När chansen uppstår är det bara att försöka ta tillvara på den och göra det så bra som möjligt.

Trodde du att du skulle få göra allsvensk debut den här säsongen?

– Det var inget jag trodde på för ett par veckor sedan. Det ska bli riktigt kul att komma igång med tävlingsmatcher redan nu. Jag känner att det här är ett naturligt steg för mig att ta. Det är en bra lösning.

Kan det bli fler matcher med Craftstaden den här säsongen?

– Hur mycket spel det blir med Craftstaden vet jag inte i nuläget. Vi tar en match i taget. Jag är skriven i VIBK så det är prio för mig, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt