Annons:

Alm glänste i återkomsten i VIBK

Jesper Alm svarade för tre poäng och hans femma för hälften av målen i storsegern. Foto: Simon Henriksson

Alm glänste i återkomsten i VIBK

Vimmerby IBK har fått två femmor som levererar på allvar. I hemmamatchen mot Gränna svarade den nykomponerade andrafemman för hälften av lagets mål. Jesper Alm noterades för två plus ett i 12-7-segern. – Det kan bara bli bättre, säger SSL-lånet.

Annons:

Förväntningarna var höga. Jesper Alm klarade också av att axla dem. I vinstmatchen mot Gränna var den nya andrafemman – innehållande Anton Isaksson, Jesper Alm och Jonas Friberg – definitivt bärande. 

När VIBK gick fram till 5-0 i den första perioden svarade andrafemman för fyra (!) av lagets mål. Jesper Alm öppnade också målskyttet till 1-0 efter drygt sju minuter. 

– Jag ska vara ärlig: det kändes sådär. Det var en svår match, Gränna är inte bra och vi släpper ändå på tok för många bakåt. Vi är inte helt samspelta än och det blir svårt att hålla fokus helt, säger SSL-lånet från Linköping. 

Du gör ändå tre poäng och er femma är inblandad i hälften av målen?

– Det håller, men vi släpper in för många bakåt, tycker jag. Jag tror att det kommer bli mycket bättre härifrån. 

"Springer mer än någonsin"

Mathias Lennström säger att han fick vad han förväntade sig av zorrospecialisten. 

– Det var som jag väntade mig. Jag vet hur han spelar och att han gör ett jättebra jobb defensivt. Han är den som jobbar och sliter och spelar helt enkelt. Precis det jag förväntade mig av honom, säger VIBK-tränaren. 

Är du förvånad över hur väl andrafemman klickade så väl offensivt?

– Det ska jag inte säga, men att Jesper Alm kommer in gör att både Anton (Isaksson) och Friberg (Jonas) fick bättre fart, kanske framför allt Anton. Jesper ger också en trygghet defensivt och att det kommer en kille från SSL betyder förstås mycket. Anton springer mer än någonsin i den här matchen. 

18-2 i skott

VIBK gav Gränna en ordentlig lektion i den första perioden. 18-2 i skott, 5-0 i mål – och matchen såg ut att bli rekordenkel för hemmalaget. 

Men Gränna gick från 6-0 till 6-3 och såg ut att få kontakt. Då svarade VIBK med ett par snabba mål och sedan var det aldrig mer någon diskussion. Slutresultatet 12-7 var i underkant. 

– Jag är jätteglad att andrafemman leverade som den gjorde, det känns jättekul. 

Vad kan det betyda att ni har två femmor som verkligen kan leverera?

– Det kan betyda jättemycket. Det sänker pressen på förstafemman och det blir väldigt viktigt mot bättre lag. De spelar på olika sätt och det blir svårt för motståndarna att läsa och svårt för motståndarna att anpassa sig. 

Försökte zorra

Jesper Alm var glad över att vara tillbaka i VIBK-dressen. 

– Det var jättekul. Att det är 400 personer en halvtimme innan match, liksom. Det var skitskönt att få spela igen och ha en annan roll. Det går inte att jämföra i Linköping och här. I Linköping är det en helt annan roll. 

Tre gånger försökte du zorra, känner du att det kravet finns på dig i Vimmerby?

– Haha, nja. Men man märker på publiken att de förväntar sig det när jag är bakom mål. Jag försökte, men hade inget ultimat läge. Jag är nog lite ringrostig. 

Vad säger du om samspelet med Jonas Friberg och Anton Isaksson?

– Jag har spelat med Anton tidigare och även Friberg. Jag tycker att det stämde helt okej och vi kan växa ytterligare. 

Wall gjorde fyra

Gränna var en munsbit för VIBK. Ändå släppte laget in sju mål.

– Det känns som att så fort vi släpper ett läge smäller det. Jag fattar det inte. Det är skott uppe i krysset direkt, jag kan inte förklara det riktigt, säger Lennström. 

Allt handlade naturligtvis inte om firma Alm, Isaksson och Friberg. Förstafemman leverade i vanlig ordning och stod för fem av målen. Fyra av dem gjorde Victor Wall. 

Fakta

VIBK:s poäng: 

Victor Wall (4+0), Anton Isaksson (2+2), Jonas Friberg (2+1), Jesper Alm (2+1), Jonatan Green (1+2), Robin Gustafsson (1+0), Hampus Svensson Starkenberg (0+2), Kim Karlsson (0+1), Viktor Friman (0+1). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt