Annons:

Brorsson vill kliva fram i VIBK: ”Har ett helt annat självförtroende”

Adrian Brorsson har varit målfarlig under försäsongen. Foto: Linus Johansson

Brorsson vill kliva fram i VIBK: ”Har ett helt annat självförtroende”

Adrian Brorsson har gjort en hel del mål under försäsongen. I genrepet blev det tre stycken. 22-åringen är definitivt en av spelarna som kan kliva fram i Vimmerby IBK i år.
– Det har verkligen gått bra så här långt, säger Adrian Brorsson.

Annons:

Vimmerbykillen Adrian Brorsson lämnade Vimmerby IBK inför säsongen 2017/18. Istället väntade studier i Kalmar och innebandyspel i Nybro. Sejouren där blev dock inte särskilt lång och vid jul var Brorsson tillbaka i VIBK igen.

– När jag kom tillbaka blev det först några matcher i B-laget och sen spelade jag runt fyra till fem matcher i A-laget, säger Adrian Brorsson.

”Rullat på ganska bra”

Inte heller innan flytten till Kalmar blev det särskilt mycket speltid i A-laget.

– Det var mest att hoppa in och göra några byten. Jag hoppas att det blir skillnad i år.

Allt talar för det. Vimmerby IBK är inne i en generationsväxling och Adrian Brorsson har stundtals imponerat under försäsongen. I genrepet, seger mot Vetlanda, gjorde han tre av målen.

– Det har verkligen känts bra. Sedan jag kom tillbaka från Nybro har jag ett helt annat självförtroende. Det har rullat på ganska bra. Nu är det ju många spelare som har försvunnit och då måste jag ta lite mer ansvar. Jag känner ett stort förtroende från Peter (Kronstrand, huvudtränare) och Jonas (Karlsson, assisterande tränare).

”Kliva fram och leverera”

Under försäsongen har Adrian Brorsson placerats i olika kedjeformationer. I genrepet spelade han tillsammans med Jonatan Green och Victor Wall.

– Vi har testat runt lite. Tränarna vill väl se vilka som passar bäst ihop. Det är upp till dem att formera laget. Det gick bra när jag spelade med Green och Wall, men det har känts bra i andra formationer också. Jag känner att jag har mer att ge än vad jag har visat tidigare och jag har ganska höga förväntningar på mig själv.

Hur går tankarna inför säsongen för lagets del?

– Det ska bli väldigt spännande att se hur vi står oss. Vi har nya tränare, ett helt annat tänk än tidigare och en del spelare har försvunnit. Jag hoppas att det kan bli bra. Det är nu det börjar gälla så det är dags för alla att kliva fram och leverera, säger Adrian Brorsson.

I morgon, fredag, premiärspelar VIBK i division två borta mot Karlskrona.

– Det ska bli kul och det är ju det här man har gått och väntat på ett tag. Karlskrona brukar vara tuffa och jobbiga att spela mot.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt