Annons:

DRÖMSTART FÖR ”NYA” VIMMERBY IBK – VANN DIREKT:

Vimmerby IBK vann klart i kvällens premiärmatch. Foto: Ossian Mathiasson

DRÖMSTART FÖR ”NYA” VIMMERBY IBK – VANN DIREKT: "JÄTTESTOLT"

”Nya” Vimmerby IBK fick en drömstart på säsongen. I kvällens seriepremiär borta mot FBC Karlskrona blev det seger med 7-3.
– En enorm laginsats. Jag är jättestolt över hur samtliga genomförde matchen, inklusive bänken, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Vimmerby hamnade i ett 1-0-underläge knappt 13 minuter in i matchen. Innan den första perioden var över lyckades VIBK dock vända på steken efter mål av Jonatan Green och Victor Wall. Det var en ledning som bortalaget aldrig släppte.

– Det var lite ställningskrig där i början och lite premiärnerver åt båda håll. Deras mål var mer eller mindre ett slumpmål, men sedan lyckades vi ju komma tillbaka, säger Peter Kronstrand.

"Visade kyla"

I den andra perioden utökade man istället ledningen efter att Mattias Zeilon gjort 3-1 och Adrian Brorsson 4-2.

När Mattias Zeilon utökade till 5-2 tidigt i den tredje perioden såg det förstås bra ut för Vimmerby. Bara några minuter senare lyckades förvisso Karlskrona reducera till 5-3, men Adrian Brorsson såg till att Vimmerby återtog sin tremålsledning sju minuter in i perioden.

Victor Wall avslutade målskyttet när han satte 7-3 med en dryg minut kvar att spela.

– Det kändes aldrig hotat. Vi visade kyla mot slutet och killarna spelade på ledningen enligt de direktiv vi gav dem, säger Peter Kronstrand.

Hyllade laget

VIBK-tränaren var mycket nöjd med lagets insats.

– Det var en enorm laginsats. Vi spelade ett fantastiskt försvarsspel och "Bobby" (Patrik Karlsson) i målet var också fantastisk. Inställningen var på topp, vi täckte säkert 30 skott och följde vår gameplan. Det finns inget att anmärka på. Jag är jättestolt över hur samtliga genomförde matchen, inklusive bänken. Samtidigt får vi inte tro att vi är världsmästare för det här utan måste fortsätta jobba på.

Fakta

VIBK-poängen i kvällens match:

Mattias Zeilon 2+0

Adrian Brorsson 2+0

Victor Wall 2+0

Jonatan Green 1+1

Alexander Johansson 0+1

Johan Carlsson d.ä. 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt