Annons:

VIBK tar emot seriefavoriten direkt – ”Går rykten om klack”

Peter Kronstrand, till vänster, ser fram emot Vimmerby IB:s första seriematch på hemmaplan. Foto: Linus Johansson

VIBK tar emot seriefavoriten direkt – ”Går rykten om klack”

Vimmerby IBK fick en kanonstart på säsongen i och med 7-3-segern borta mot Karlskrona. I fredagskvällens hemmapremiär väntar tuffast tänkbara motstånd när seriefavoriten Sävsjö IBK kommer på besök.
– Vi ska försöka spela vårt spel, men det kan finnas en liten risk att vi kanske får försvara oss en del, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Inför premiären i division två var det många frågetecken runt Vimmerby IBK. 7-3-segern där rätade förstås ut en del av dem och efter vinsten har det förstås varit glada miner i VIBK-lägret,

– Absolut. Det har sett jättebra ut i veckan. Vi är en skön grupp och börjar få ihop en bra känsla där alla är delaktiga och vill vara med och slåss om en plats, säger Peter Kronstrand.

Sticker ut

I fredagskvällens hemmapremiär väntar Sävsjö IBK. Ett lag som åkte ur division ett i våras och som får ses som den kanske allra största favoriten att vinna serien. I premiären vann Sävsjö mot Nässjö med 6-2.

– Det ska bli jättekul med hemmapremiär och det är ju troligtvis mot bästa tänkbara motstånd. Det är väl Sävsjö och Vetlanda som kanske sticker ut lite. Sävsjö har ju erfarenhet från en högre serie och det lär kanske synas. På så sätt kan det bli en helt annan matchbild än i premiären.

Räknar du med att Sävsjö kommer föra spelet?

– Vi ska försöka spela vårt spel, men det kan finnas en liten risk att vi kanske får försvara oss en del, säger Peter Kronstrand.

Green stoppas

Hur Vimmerby kommer att spela i hemmapremiären är fortfarande lite oklart. Inte minst på grund av att Mattias Zeilon fick en smäll mot låret på träningen i söndags.

– Han tog det lugnt på träningen i tisdags, men ska träna i kväll. Vi får se hur det ser ut då.

Inte heller till den här matchen får Vimmerby någon förstärkning från samarbetsklubben Craftstaden. Därför har VIBK beslutat att Craftstaden inte får använda Jonatan Green i helgens allsvenska match.

– Det har varit lite turbulent i Craftstaden eftersom deras huvudtränare är sjukskriven. Nu har jag pratat med Royne Tvingsell som är tillförordnad tränare där och vi är på väg framåt. Green spelar inte med dem i helgen utan nu har vi sagt att vi vill ha något tillbaka också. Det är inga hard feelings utan de förstår situationen, säger Peter Kronstrand.

Hoppas på mycket publik

VIBK-tränaren hoppas på mycket publik i hemmapremiären mot Sävsjö.

– Det hoppas vi på och det går rykten om att det blir klack också. Sävsjö hade över 700 åskådare i sin hemmapremiär så det kan nog komma lite folk därifrån också.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt