Annons:

GREEN HJÄLTE NÄR VIBK SKRÄLLDE MOT SERIEFAVORITEN

Jonatan Green och Jack Fridh skriker ut sin glädje efter ett av målen i skrällen mot Sävsjö. Foto: Linus Johansson

GREEN HJÄLTE NÄR VIBK SKRÄLLDE MOT SERIEFAVORITEN

Vimmerby IBK har fått en drömstart på säsongen. I hemmapremiären mot Sävsjö IBK gjorde VIBK en grym insats – och Jonatan Green blev stor hjälte genom att se till att de vita kunde gå från 5-5 till 7-5.

Annons:

Det såg ut att bli en jobbig hemmapremiär för Vimmerby IBK när mångas seriefavorit Sävsjö IBK, som ramlade ur division ett förra säsongen, tog ledningen efter drygt en minuts spel.

Men det störde inte VIBK nämnvärt.

Det unga, och i många delar nya, VIBK-laget imponerade i den första akten. De vitklädda lät Sävsjö ha bollen och högg sedan blixtsnabbt så fort tillfälle gavs. Känslan var att Vimmerby gjorde rätt avvägning i fyra av fem fall. 

Det gav också resultatmässig utdelning. Jonatan Green gånger två och Mattias Zeilon såg till att VIBK hade 3-1 efter öppningsakten.

Sävsjö kom tillbaka

Skulle Sävsjö bevisa att det fanns minst en klass till i laget i den andra perioden? Åtminstone inte inledningsvis. VIBK fortsatte med det spel som dittills varit vägvinnande och gjorde 4-1 genom Alexander "Öla" Pettersson nästan omgående. Inte ens en minut senare sköt Johan Carlsson den yngre 5-1. 

Sävsjö såg minst sagt skakat ut. 

Men bortalaget placerade i en växel till, slutade att krångla till det och hämtade raskt upp underläget. I slutet av den andra akten var ställningen 5-5 och då talade mycket för gästerna. 

Green avgjorde

VIBK hade emellertid inte gett upp. Hemmalaget kom ut starkt, anförda av den högljudda hemmaklacken, i den tredje akten och Jonatan Green, vem annars, pillade in 6-5 för VIBK. 15.28, när Sävsjö jagade kvittering, visade Jonatan Green vilken hög klass han håller. Green sprang ifrån bortaförsvararna och stänkte dit 7-5.

VIBK kunde hålla undan och vinna hemmapremiären efter stor spänning inför de 493 personer som bevittnade skrällen.

Mer om matchen senare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt