Annons:

Lagkaptenen Johan "JC" Carlsson hyllade attityden i segern mot Sävsjö. Foto: Linus Johansson

"JC" efter skrällen: "De yngre krigar med hjärtat"

Glädjen var förstås stor efter Vimmerby IBK:s hemmapremiär mot Sävsjö. Johan "JC" Carlsson hyllade gruppen efter segern.
– De yngre går in och krigar med hjärtat, säger han.

Annons:

Johan "JC" Carlsson är lagkapten och en av ganska få som kan klassas som rutinerad i årets Vimmerby IBK. Backen kände en stor glädje efter 7-5-viktorian mot seriefavoriten Sävsjö IBK.

– Förra året hade vi ju alltid en press på oss att vinna varje match, då kände man mer lättnad när man vann. Nu är det bara glädje. Vi har börjat med två jättesköna vinster mot två förmodade topplag, säger Johan Carlsson.

Det kanske var helt rätt läge att göra en föryngring?

– Lite så, det gäller att få till en bra mix och de yngre går verkligen in och krigar med hjärtat. I slutändan spelar det ingen roll hur mycket man ritar på tavlan, det är attityden som blir avgörande. Vi har 5-1, tappar till 5-5, men så får vi gå in, lugna ned oss lite och ta några direkt. Jag tycker att det säger mer att vi vinner sista perioden med 2-0 än att vi vinner matchen med 7-5. Det var lite huvuden ned, men vi tar oss i kragen.

"Helt fantastisk"

Han hyllar förstås också Jonatan Green efter dennes uppvisning.

– Han är helt fantastisk. Vi har spets i honom och han ska vinna matcher åt oss ihop med "Bobby" (Patrik Karlsson).

Vad betyder du som kapten då?

– Jag betyder nog inte så jävla mycket. Jag beter mig inte annorlunda än annars, utan vi hjälps åt. Klubben har jobbat hårt för att få till en bra grupp och vi är en bra bit på väg.

Är det dags för motståndarna att börja ta er på allvar?

– Man ska ta alla motståndare på allvar, men vi har nog satt oss i respekt hos de andra lagen efter de här två segrarna. Det är i alla fall dags att vi börjar tro på det i gruppen, men sedan får vi inte dra för stora växlar av det heller. Det är bara två matcher.

"Hem och lägga mig"

För honom väntade ett lugnt firande på fredagskvällen.

– Jag ska hem och lägga mig, det är golf som väntar i morgon bitti. Jag borde ha varit i säng för länge sedan, skrattar "JC".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt