Annons:

Hjälten Green hade svårt att hålla tårarna tillbaka: ”Fantastiskt”

Jonatan Green skriker ut sin glädje mot klacken efter att ha gjort det avgörande 6-5-målet. Foto: Linus Johansson

Hjälten Green hade svårt att hålla tårarna tillbaka: ”Fantastiskt”

Jonatan Green klev fram som Vimmerby IBK:s stora hjälte i 7-5-segern mot Sävsjö IBK. Efter matchen hyllade han publiken.
– Det var så att jag blev tårögd efter introt. Klacken, stämningen, fullsatt... Det är fantastiskt, säger Jonatan Green.

Annons:

Som så många gånger förr var det Jonatan Green som klev fram och fixade festen i Vimmerby idrottshall. Vid ställningen 5-5 i den tredje perioden gjorde han sitt tredje och fjärde mål för kvällen och såg till att VIBK vann med 7-5.

– På 6-5-målet var det ”JC” (Johan Carlsson) som drog ett slagskott och jag petade in returen. Bollen studsade framför mitt blad och jag såg en liten lucka mellan målvaktens knä och första stolpen. 7-5-målet var ett halvvolleyskott, jag drog till lite på chans, men den satt mellan målvaktens ben och arm. Det var ett viktigt skede av matchen, säger Jonatan Green.

Spelade för klubbmärket

Matchen mot Sävsjö var minst sagt svängig där gästerna tog ledningen tidigt, men där Vimmerby vände till en 3-1-ledning efter den första perioden. I mittakten gick hemmalaget fram till 5-1 innan Sävsjö vaknade till rejält och såg till att ställningen inför den tredje perioden var 5-5.

– Om jag börjar med den första perioden så var vi inte med de sex, sju första minuterna. Men sista tio ägde vi. Vi åt oss in ganska snabbt och det kändes stabilt faktiskt.

Vad hände i den andra perioden?

– Vi fick ju in ett par tidiga mål, men sen gjorde de ett par mål och för varje mål blev det svårare. Vi försökte hålla det uppe, men jag kan säga att man var tacksam när pausen kom. Det var ganska tyst i omklädningsrummet i pausen, men vi snackade om att gå in helhjärtat och visa alla som var här vad vi kan. Det handlade om stolthet och att spela för klubbmärket, att göra det tillsammans. Nu har vi visat att vi är ett väldigt starkt lag i år också. 

Förmodade topplag

Fyramålsskytten passade på att hylla publiken, nästan 500 åskådare, och den högljudda klacken.

– Det var så att jag blev tårögd efter introt. Klacken, stämningen, fullsatt... Det är fantastiskt. Vi vann premiären mot Karlskrona och så kommer vi hem till det här, jag vet inte vad jag ska säga, det är verkligen härligt.

Ni var nederlagstippat inför säsongen och har inlett med två vinster. Känslan?

– Det känns såklart väldigt bra. Det är två förmodade topplag vi slagit. Att Sävsjö kommer vara med i toppen hela vägen kan jag nästan lova, säger Jonatan Green. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt