Annons:

VIBK i premiär – sen väntar lång vila: ”Fruktansvärt dåligt”

Jonas Friberg är ny tränare för Vimmerby IBK:s damlag. Foto: Linus Johansson

VIBK i premiär – sen väntar lång vila: ”Fruktansvärt dåligt”

På söndag spelar Vimmerby IBK:s damlag seriepremiär i division två. Sedan får laget vänta tre veckor på nästa match.
– Vi har tolv matcher i serien, det är fruktansvärt dåligt, dundrar VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Efter många år som framstående spelare och även tränare i Vimmerby IBK:s herrlag har Jonas Friberg tagit över klubbens damlag till den här säsongen.

– Det ska bli kul och det känns bra. Det har varit en lång resa över sommaren med varierande närvaro. Men det har skärpt till sig och på slutet har vi haft bra träningar med bra tempo, säger Jonas Friberg.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Framförallt vet jag ju lite vad jag pratar om, förhoppningsvis. Sen är det nytt med damidrott för mig, det blir en utmaning. Men i grunden ser jag inte att det är någon större skillnad jämfört med att träna herrspelare.

”Fruktansvärt dåligt”

Friberg är långt ifrån nöjd med utformningen på damernas division två, där det ännu inte finns någon klarhet i om seriesegraren går upp i division ett. Han är också starkt kritisk till att det finns tre division två-serier i Småland, där VIBK:s serie bara består av sju lag lag, vilket ger tolv matcher under hela säsongen.

– Det är fruktansvärt dåligt. Det har dribblats fram och tillbaka hela sensommaren. Första upplägget var att det skulle vara sex lag i serien och trippelmöten, vilket skulle ge 15 matcher. Sen är det totalt 18-19 lag i division två i Småland. Jag förstår inte varför man inte delar lagen på två serier och kör dubbelmöten.

Ska vara med högt upp

När Vimmerbys serie till slut spikades innehöll den åtta lag, vilket med dubbelmöten skulle ge 14 matcher.

– Sen drog sig Westervik ur för några veckor sedan så nu är vi bara sju lag. Det normala då tycker jag hade varit att ändra till trippelmöten, men det ville inte förbundet göra, säger Jonas Friberg.

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Det är bara tolv matcher att spela så vi vill såklart vinna så många som möjligt av dem. Vad det ger för resultat i tabellen får vi se, men vi har ett så pass bra lag att vi ska vara med där uppe och kriga.

Bra konkurrens

I söndagens seriepremiär ställs VIBK mot Nässjö/Husar i Eksjö.

– Vi åker med 15 utespelare och en eller två målvakter. Utöver det har vi en spelare som är bortrest, en som är fotskadad och en som inte riktigt kommit igång än. Vi har 17-18 utespelare att tillgå och det är jag jätteglad för, säger Jonas Friberg.

Sedan förra säsongen har Vimmerby tappat Moa Edgren, som har börjat på innebandygymnasium i Jönköping, och Julia Jaensson. På pluskontot finns Emma Sjökvist och Elin Andersson från HM IS. Dessutom finns 02:orna Edith Edvardsson, Emma Djurstedt och Greta Koponen nu med i truppen.

– Det kommer att bli bra konkurrens om platserna, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt