Annons:

Första förlusten efter tam insats:

VIBK förlorade borta mot CL98IC med 6-3 på fredagen.

Första förlusten efter tam insats: "Var inte där över huvud taget"

Vimmerby IBK hade inlett säsongen med två meriterande seger. Borta mot CL98IC kom säsongens förlust.
– Det var väldigt lamt, säger tränaren Peter Kronstrand efter 6-3-förlusten.

Annons:

Kanske kom en reaktion på Vimmerby IBK:s starka säsongsinledningen med två raka segrar mot favorittippat motstånd. Borta mot CL98IC blev det nämligen en klar förlust.

– Vi är inte där över huvud taget, vi var kvar i bussen. Det är en kontring "Jonte" (Jonatan Green) gör 1-0 på tidigt, men sedan är vi inte med i de två första perioderna alls. Det är för ojämnt helt enkelt än så länge, det var ingen fart på fötter och ben alls. Det var väldigt lamt, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand. 

Vad beror det på?

– Det är en bra fråga så här några minuter efter matchen. Vi får i alla fall mer fart när vi gör en del ändringar i slutet av andra och matchar ganska hårt.

"Handlade om hur vi agerade"

VIBK-stjärnan Jonatan Green gjorde 1-0 redan efter 36 sekunder, men det roliga varande inte längre än så. CL98IC kvitterade innan den första periodpausen. I den andra perioden gjorde hemmalaget både 2-1 och 3-1. 

Men i den tredje akten vaknade VIBK. Victor Wall reducerade till 3-2 och Johan Carlsson den äldre satte 3-3.

– Då har vi bra tryck och det känns som att vi är på väg in i matchen. Vi sjunker lite för lågt i en sekvens och då får de 4-3. Sedan måste vi försöka framåt och då gör de 5-3. 

I slutminuterna kom även 6-3 och VIBK:s poängdrömmar grusades helt.

– Vi hade chansen på en otroligt dålig dag, men vi förtjänade inte poäng heller. Det var inte att de var särskilt bra, utan det handlade om hur vi agerade. 

Kan det vara bra för er att kunna dra lärdom av en förlust?

– Det är aldrig roligt att ta en förlust, men självklart finns det lärdomar vi kan dra av det här. Framför allt har vi stora problem med en fullstor hall, vi nyttjar inte ytorna på ett bra sätt. Det finns mycket att tänka på.

"Så illa var det"

Beröm gav Peter Kronstrand till Jesper Nilsson och Jens Lidesjö.

– Jesper gör en bra match och Jens hoppar in efter en dryg period och gör det bra. Annars är det bara materialförvaltaren Teo Persson som gör vad han ska, så illa var det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt