Första segern för VIBK B – han blev fyramålsskytt

Einar Karlsson gjorde fyra mål för Vimmerby IBK B i kväll. Foto:Linus Johansson

Efter två inledande förluster kom första segern för Vimmerby IBK B i kväll. Kristdalalaget IF Ariel besegrades med 9–7 efter fyra mål av Einar Karlsson.

5–11 i premiären mot KFUM Jönköping och 3–14 mot Gränna AIS.

Man kan lugnt påstå att Vimmerby IBK:s reserver har fått en tung start på säsongen. I den tredje matchen bröts den negativa trenden då IF Ariel besegrades med – på hemmaplan.

VIBK ledde med 4–1 efter första perioden sedan Einar Karlsson gjort tre av målen. Jonas Friberg utökade sedan till 5–3 innan Einar Karlsson gjorde sitt fjärde mål för kvällen fram till 6–3.

Den tredje perioden bjöd på spänning då Ariel hämtade upp till 8–7 med fem minuter kvar att spela. Med fem sekunder kvar på klockan satte Christoffer Ekberg 9–7.

Poäng, VIBK B: Einar Karlsson 4+0, Christoffer Ekberg 2+2, Isak Johansson 0+2, Jonas Friberg 2+0, Oskar Snickars 1+0, Oskar Davidsson 0+1, Samuel Gustavsson 0+1, Erik Kops 0+1.