Annons:

VIBK-tränaren lovar förändringar: ”Vore ett hån mot resterande spelare”

Det kommer att bli en del förändringar i Vimmerby IBK till söndagens hemmamatch.

VIBK-tränaren lovar förändringar: ”Vore ett hån mot resterande spelare”

Vimmerby IBK:s svaga insats mot CL98 får konsekvenser. Till söndagens hemmamatch mot SSG lovar tränare Peter Kronstrand förändringar.
– Gör jag inga förändringar efter den insatsen känner jag att det vore ett hån mot resterande spelare i truppen, säger Kronstrand.

Annons:

Efter två inledande segrar åkte Vimmerby på sin första förlust för säsongen borta mot CL98. Peter Kronstrand var och är allt annat än nöjd med den insatsen.

– Jag hoppades att vi hade kommit så långt att vi hade inställningen med oss ut på planen och att det istället handlade om att finslipa på detaljer. Men ingen var närvarande överhuvudtaget, säger VIBK-tränaren.

Fler spelare får chansen

Den svaga insatsen kommer att få konsekvenser när Vimmerby möter SSG hemma på söndag.

– Det är en hel del ändringar på gång. Gör jag inga förändringar efter den insatsen känner jag att det vore ett hån mot resterande spelare i truppen. När det ser ut som det gjorde senast så måste vi börja lufta spelare så att de får visa upp sig och känna på att vara i hetluften.

Exakt vad det innebär kunde inte Peter Kronstrand berätta i dag.

– Vi tränar på lördag och det är först då det bestäms. Men det kommer att bli en del ändringar, allt annat vore tjänstefel.

Innebär det att ni kommer starta på tre femmor?

– Ja, det är grundtanken. Sen beror det lite på hur det blir med de spelare som dras med skavanker. Det finns också en möjlighet att vi kan få låna in en spelare från Craftstaden till söndagens match. Jag är ganska säker på att han skulle tillföra rätt mycket och det känns som ett bra läge att få in en spelare, säger Peter Kronstrand.

Zeilon skolas om

Både Alexander Pettersson och Alexander Johansson har ryggproblem och är osäkra på spel. Dessutom kan det bli så att Mattias Zeilon skolas om till back.

– Vi har testat honom som back under den här veckan. Vi har haft det i bakhuvudet en längre tid för att få ut mer av honom. I inledningen av säsongen har han satt sig i lite svåra situationer som forward och en omskolning skulle göra att vi får en spelande back som kan ge en ny dimension i vårt spel.

SSG (Stenåsa-Sandby-Gårdby) har startat säsongen på ett liknande sätt som Vimmerby med två vinster och en förlust.

– De är nykomling och har inlett säsongen starkt. Det enda jag känner till är att de har en stjärnspelare som leder poängligan (Anton Fransson). Det är klart att det är en nyckel att störa honom, men just nu är vi inte i den positionen att vi behöver fokusera så mycket på vad motståndarna gör utan först och främst ska vi se till att klara vårt uppdrag, säger Peter Kronstrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt