Annons:

VIBK lånar forward från Craftstaden – egna produkter gör a-lagsdebut

Vimmerby IBK lånar en forward från Craftstaden till dagens match mot SSG. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VIBK lånar forward från Craftstaden – egna produkter gör a-lagsdebut

För första gången får Vimmerby IBK låna en spelare från den allsvenska samarbetsklubben Craftstaden. 17-årige forwarden Andreas Lennartsson finns med i truppen.
– Det är en talangfull spelare, säger VIBK:s assisterande tränare Jonas Karlsson.

Annons:

Jämfört med senaste matchen mot CL98 sker det en hel del förändringar i Vimmerby IBK:s trupp när de möter Ölandslaget SSG (Stenåsa-Sandby-Gårdby) på hemmaplan i eftermiddag. 

På frånvarolistan finns backen Alexander Johansson och forwarden Alexander Pettersson, som båda två dras med ryggskador, och är indisponibla. 

Då ges två unga talanger från de egna leden chansen och det handlar om Oskar Snickars, 16, och Melvin Hemmingsson, 17, som får ta på sig a-lagströjan för första gången i seriesammanhang. Om det sedan blir speltid återstår att se men nu får de prova seniorspel. 

Forward från Craftstaden spelar

Peter Kronstrand, tränare i VIBK, flaggade i fredags för att det kan finnas en möjlighet för laget att låna in en spelare från Craftstaden – och parterna har hittat en lösning.

Den 17-årige forwarden Andreas Lennartsson spelar med VIBK i eftermiddag. 

– Han stod över matchen med Craftstadens allsvenska lag på grund av att han har varit sjuk tidigare i veckan. Han spelade i stället med JAS-laget i dag (läs i går) och gjorde två mål, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– Craftstaden har haft en turbulent tid som har lett till att vårt samarbete inte har kommit igång. Det har legat nere men nu ska det komma igång. Det var Craftstaden som vill bjuda tillbaka efter att de har lånat Green (Jonatan). 

Trawtschenko går in från start

Karlsson beskriver Andreas Lennartsson som en lång, teknisk och målfarlig forward och han kommer bilda forwardspar tillsammans med Elias Trawtschenko, 16, som gör sin första A-lagsmatch från start. 

– Ja, det är i alla fall vår tanke. Andreas är en stor talang och det ska bli kul att se honom. Elias spelade inget i de två första matcherna, gjorde inhopp mot CL98 och nu spelar han från start. När vi låg under mot CL98 var han en bra joker att sätta in, säger Jonas Karlsson.

VIBK kommer till matchen med två målvakter och 14 utespelare. Ludwig Strömsten vaktar målet och det mesta talar för att Mattias Zeilon tar en backplats.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt