VIBK TILLBAKA PÅ SEGERSPÅRET – GREEN HADE STOR UPPVISNING

Jonatan Green hade stor uppvisning i tredje perioden där han gjorde sex mål och tre framspelningar. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK är ett vinnarlag igen. Tacka Jonatan Green för det.
I tredje perioden vände han på matchen mot SSG på egen hand med sex mål och tre framspelningar. Samtliga nio poäng kom i tredje perioden.

Vimmerby inledde säsongen med att besegra både FBC Karlskrona och Sävsjö IBK innan laget svarade för ett bottennapp i senaste omgången (3–6 mot CL98).

I eftermiddagens hemmamatch mot SSG klev laget upp på segerspåret på nytt.

Tung första period

Trots att första perioden var spel- och chansmässigt var det gästerna som visade prov på stor effektivitet och ledde med 3–0, samtliga mål kom inom loppet av fem minuter.

Vimmerby var dock inte ofarliga och hade bland annat ett mycket finurligt frislagsförsök som ställde gästerna fullständigt men Adrian Brorsson fick inte till avslutet och sköt mitt i magen på målvakten.

I andra perioden var det VIBK för hela slanten, som hade ett rörligt och varierat anfallsspel och skapade flest chanser.

Först satte Adrian Brorsson en straff fram 1–3 och det var ett mål som verkligen gav laget rejäl känning. Andreas Lennartsson, lånespelaren från allsvenska Craftstaden, reducerade från nära håll när halva matchen var spelad.

Under de sista tio minuterna av perioden fortsatte laget att ligga på för ett kvitteringsmål utan att få in bollen i nät.

Green hade stor show

De avslutade dessutom perioden i spel fem mot fyra i 33 sekunder och 36 sekunder in i tredje perioden kom nästa utvisning för gästerna.

Då lossnade det för VIBK:s store stjärna Jonatan Green, som gjorde 3–3 i spel fem mot tre och 4–3 i spel fem mot fyra, och båda gångerna svarade nye radarpartnern Adrian Brorsson för passningen.

Det slutade inte där utan han gjorde 5–4 i powerplay, spelade fram till Victor Walls 6–4-mål, satte 7–4 och 8–5 och assisterade till 9–6 och 10–6 och satte 11–6.

Klart bäst i VIBK var Jonatan Green. Vimmerby står på nio poäng efter fyra matcher i division 2.

Vimmerby IBK–SSG 11–7 (0–3, 2–0, 9–4)

Första perioden: 0–1 (11.43) Andreas Johansson (Marcus Wirstam), 0–2 (13.53) Anton Fransson (Charlie Nilsson), 0–3 (16.43) självmål

Andra perioden: 1–3 (24.21) Adrian Brorsson, straff, 2–3 (30.32) Andreas Lennartsson (Mattias Zeilon),

Tredje perioden: 3–3 (41.22) Jonatan Green (Adrian Brorsson) i spel fem mot tre, 4–3 (42.12) Jonatan Green (Adrian Brorsson) i spel fem mot fyra, 4–4 (47.44) Felix Jotarv (Anton Petersson), 5–4 (50.08) Jonatan Green (Victor Wall) i spel fem mot fyra, 6–4 (50.21) Victor Wall (Jonatan Green), 7–4 (53.33) Jonatan Green, 7–5 (54.05) Felix Jotarv (Anton Petersson), 8–5 (57.29) Jonatan Green (Ludwig Strömsten), 8–6 (57.35) Patrik Idensjö (Adam Jonsson), 9–6 (57.59) Adrian Brorsson (Jonatan Green), 10–6 (58.11) Victor Wall (Jonatan Green), 11–6 (58.55) Jonatan Green (Adrian Brorsson), 11–7 (59.14) Patrik Idensjö (Anton Petersson).

Skott: 30–26 (9–10, 11–4, 10–12)