Annons:

Green var namnet på alla läppar efter stora uppvisningen

Vimmerby IBK slog SSG och VIBK-stjärnan Jonatan Green, som gjorde nio poäng i sista perioden, var den stora skillnaden mellan lagen. Foto: Ossian Mathiasson

Green var namnet på alla läppar efter stora uppvisningen

Noll poäng efter två första perioderna. I tredje perioden låg Jonatan Green bakom allt som hände i Vimmerby idrottshall och gjorde imponerande nio poäng (!).
– Det rann iväg för egen del. Varje trepoängare känns extra rolig i år, säger segerorganisatören.

Annons:

Jonatan Green, 21, var namnet på allas lappar när spelare, ledare, publik och funktionärer lämnade idrottshallen efter Vimmerby IBK:s match mot SSG IF på söndagskvällen. 

Det har också en logisk förklaring. 

Inför den tredje och sista tredje perioden låg Greens VIBK under 2–3 – och allt som hände under de sista 20 minuterna låg VIBK-stjärnan bakom. 

Fick byta klubba

Han gjorde sex mål, bjöd på tre målgivande passningar – och var med andra ord inblandad i samtliga mål som Vimmerby gjorde i tredje perioden. 

– Jag tycker att det gick trögt för mig i de två första perioderna, jag kom inte till någonting. Men något hände och av bara farten så gör jag nio poäng, säger Jonatan Green efter den succéartade eftermiddagen. 

Om man backar bandet till den andra perioden drog Green på sig en tvåminutersutvisning sedan han fällt en motståndare och i samma sekvens gick hans klubba av. 

Han fick spela ett byte med Jesper Nilssons högerfattade klubba innan Teo Persson gav honom reservklubban, som verkade fungerade alldeles ypperligt. 

– Jag tog en taktisk utvisning så jag fick byta klubba, säger han och skrattar innan han fortsätter:

– Det är en likadan klubba men jag har inte hållit i den tidigare. Tanken var att vi skulle byta till mitt blad men vi gjorde inte det. Med facit i hand får jag fortsätta använda denna klubba och inte byta blad, säger Green. 

Tre mål i powerplay

Han började tredje perioden med att göra tre mål i powerplay och sedan rann det bara på. Vid varje poäng han gjorde i tredje perioden var hans glädje total. 

– Jag har blivit en riktig lagspelare. Förr brydde jag mig kanske mer om att göra poäng men nu skiter jag i vilket. Visst, det är kul att det lossnar så här och man får njuta av tillfällena när det blir så, vilket inte händer ofta. Varje poäng som laget tar i år betyder extra mycket. Vi är underdogs och jag brinner så otroligt mycket för Vimmerby IBK, säger han. 

"Orkade trumma på"

Mycket folk såg matchen i idrottshallen och Green tyckte att det var kul att bjuda tillbaka.

– De kommer hit match efter match, då känns det skönt att man kan bjuda tillbaka, säger han. 

Vad säger du om matchen i övrigt?

– Egentligen är vi inte missnöjda efter första perioden då vi ligger under med 0–3. Det speglade inte matchen utan vi gjorde ett bra defensivt arbete. Vi pratade om att det måste lossna offensivt och röra oss mer. Får vi igång benen och får upp tempot så kommer de (SSG) inte hänga med. Det såg vi klart och tydligt i tredje perioden. Vi orkade trumma på, det lönar sig och ger mål. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt