Annons:

VIBK-tränaren varnar för jumbon: ”Är den största utmaningen”

Jonas Karlsson och Peter Kronstrand har förberett VIBK för en tuff match mot jumbon Månsarp. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK-tränaren varnar för jumbon: ”Är den största utmaningen”

Nollpoängaren Månsarps IBK på bortaplan. Då varnar Peter Kronstrand för en tuff match.
– Jag är livrädd för sådana här matcher. Fokus i veckan har legat på att inte underskatta motståndet, säger Vimmerby IBK-tränaren.

Annons:

Månsarp har i flera år legat i botten i division två och haft mycket svårt att spela in poäng. Inledningen på den här säsongen har inte indikerat någon förändring. De fyra första matcherna har slutat med lika många förluster.

– Trots det måste jag säga att de har höjt sig enormt i år, det blir ingen lätt uppgift. Så här långt har de tre uddamålsförluster och en 7-3-torsk mot Vetlanda. Vi mötte dem i en cup på försäsongen och då hade vi problem och låg under efter den första perioden, säger Peter Kronstrand.

”Inte tillfredställande”

VIBK å sin sida har vunnit tre av fyra matcher och är tvåa i tabellen.

Är du nöjd med inledningen av säsongen?

– Självklart är jag nöjd med nio poäng. Sen är det klart att man hela tiden vill ha mer. Hade vi gjort en bra insats mot CL98 hade vi kunnat ha full pott.

Senast vann Vimmerby med 11-7 hemma mot SSG efter att ha legat under med 3-2 efter två perioder.

– Jag får ändå säga att slutet på den matchen, där vi bytte mål med varandra, inte var tillfredställande. Jag vill inte ha matcher som slutar 11-7. Den dagen vi kan vinna med 6-1 eller 7-2 och spela på en ledning, då är vi en bra bit på väg. Man får inte slappna av och måste behålla noggrannheten, säger Peter Kronstrand.

Tävlingsmoment

I fredagskvällens bortamatch mot Månsarp gäller det först och främst att inte underskatta motståndet.

Hur jobbar ni med det?

– Det är ju mentalt och man kan stoppa in mer tävlingsmoment i övningarna när vi tränar, till exempel. Sen är det klart att det är svårt, framförallt när man har en så ung trupp. Det är den största utmaningen för oss.

Vad tror du på för matchbild mot Månsarp?

– Vår förhoppning och det vi pratat om är att vi inte får falla. Vi måste lära oss att föra spelet även vid en ledning. Jag vill se att vi för spelet och att vi är mer aggressiva över hela planen.

Förändringar i laget

VIBK riskerar att få klara sig utan Mattias Zeilon, som är sjuk. Även Melvin Hemmingsson kan missa matchen av samma anledning. Däremot är Alexander Pettersson och Alexander Johansson redo för spel igen.

– Jag pratade med dem i går och de säger att de är redo, säger Peter Kronstrand.

Det är i nuläget oklart om Andreas Lennartsson från samarbetsklubben Craftstaden kommer att spela med Vimmerby på fredagskvällen.

Värt att notera i övrigt är att VIBK:s poängkung Jonatan Green dubblerar den här helgen och spelar för både Vimmerby och Craftstaden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt