Annons:

VIBK tappade konceptet fullständigt: ”Vi fick hybris”

Adrian Brorsson missade en straff vid ställningen 4-7. Foto: Linus Johansson

VIBK tappade konceptet fullständigt: ”Vi fick hybris”

I början av den andra perioden gjorde Vimmerby IBK 4-2. Drygt tio minuter senare hade Ingelstad vänt till ledning med 7-4.
– Vi fick hybris när vi ledde och gjorde ingenting av det vi pratat om, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand efter att Ingelstad vunnit med 7-6.

Annons:

Vimmerby hamnade i underläge med 2-0 i den första perioden, men vände till ledning med 3-2 innan pausvilan. Tidigt i den andra perioden utökade sedan Mattias Zeilon till 4-2. Då tappade VIBK konceptet helt och innan perioden var över hade Ingelstad vänt till ledning med 7-4.

– Inför andra perioden pratade vi om att värdera lägen, vara aggressiva och noggranna. Istället fick vi hybris när vi ledde och gjorde ingenting av det vi pratat om. Vi tog oss över mittplan och sköt i täck direkt, det är inte vår gameplan överhuvudtaget. Det är inte alls vad vi står för utan i det läget vill vi lugna ned spelet och känna trygghet, säger Peter Kronstrand.

”Föll ur ramen”

Hemmalaget repade mod i den tredje perioden, men kom inte närmare än 7-6. På slutet fick laget inte alls till något tryck.

Hur gick snacket inför tredje perioden?

– Vi skulle återgå till vår grundplan och inte stressa upp oss utan jobba oss in i det istället. I början tycker jag att vi gjorde det bra. Sen blev det stressigt igen mot slutet. Där har vi mycket att jobba med och det får vi dra lärdom av.

Samtidigt berömde Peter Kronstrand Ingelstad.

– Vi föll ur ramen, men de var otroligt skickliga. Det är det bästa laget vi mött hittills. De gjorde det bra med sina omställningar och var otroligt effektiva.

Flera byten

Vimmerby gjorde en hel del byten i andrakedjan, där Oskar Snickars började på en position där flera spelare sedan fick chansen.

– Vi gjorde lite energibyten där. Det behövdes lite fart och då kom Jack (Fridh) in och gjorde det väldigt bra. Sen hände det ingenting i den formationen och då valde vi att sätta in Trawtschenko (Elias), som är en liten joker.

Johan Carlsson den äldre fick beröm för sin insats, men som lag kan Vimmerby bättre.

– Vi får ta med oss att vi som lag måste lära oss att ta till oss direktiv, säger Peter Kronstrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt