Annons:

Sjukstuga i VIBK inför matchen i morgon: ”Lite frustrerande”

Peter Kronstrand tvingas klara sig utan flera sjuka spelare i hemmamatchen mot Slätafly. Foto: Linus Johansson

Sjukstuga i VIBK inför matchen i morgon: ”Lite frustrerande”

Det råder sjukstuga i Vimmerby IBK inför fredagens hemmamatch mot Slätafly.
– Dessvärre är det så och det är lite frustrerande, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Mattias Zeilon, Alexander Johansson och Jens Lidesjö är alla sjuka och kommer att missa matchen mot Slätafly.

– De är indisponibla i morgon. Ingen av dem har kunnat träna i veckan och även om de skulle friskna till är de inte i fysisk form för att vara med. Det var en del spelare som gjorde det bra i B-laget senast och vi får fundera på hur vi ska formera laget, säger Peter Kronstrand.

Juniorer får chansen

Dessutom var tanken att Craftstadenspelaren Robin Lennartsson, som kämpat sig tillbaka från en långtidsskada, skulle ha spelat med VIBK.

– Han fick klartecken från sin fysioterapeut i går och skulle matchas in med oss. Men på förmiddagen i dag fick jag ett meddelande från Craftstadens tränare att Robin börjar känna sig krasslig.

Återbuden gör att flera juniorer kan få chansen. En av dem är Melvin Hemmingsson.

– Vi har sagt att juniorerna ska skolas in succesivt, de måste få vara med och känna på det. Får man inte den chansen är det svårt att utvecklas, säger Peter Kronstrand.

”Handlar om att vara ödmjuka”

VIBK kommer närmast från en hemmaförlust mot Ingelstad med 7-6. Insatsen där sett över 60 minuter höll inte den nivå som Peter Kronstrand vill se.

– Det var ganska mycket tomhet hos de flesta efter den matchen. Alla är medvetna om vilken nivå vi måste tillbaka till.

Vad har ni tränat på under veckan?

– Vi har försökt hitta tillbaka till grunderna. Det handlar om att vara ödmjuka inför det vi pratar om. Senast blev det lite hybris när vi ledde och vi spelade inte alls på det sätt som vi önskar. Det har varit ganska signifikativt hittills att vi dippar 10-15 minuter i matcherna och det har vi inte riktigt råd med.

Ett lag att räkna med

I morgon kväll väntar alltså en ny hemmamatch, den här gången mot Slätafly, som har spelat in nio poäng så här långt och är tre poäng bakom Vimmerby.

– Jag har förstått det som att många gamla rävar är kvar i Slätafly. De har också blandat och gett lite så här långt och de har tappat en del på slutet av matcherna. Traditionellt sett har det alltid varit ett lag att räkna med, säger Peter Kronstrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt