ALLSVENSKA LÅNET FRÄLSTE VIBK – HAKAR PÅ I TOPPEN

Robin Lennartsson (nummer 73) klev fram när Vimmerby hemmavann mot Slätafly med 6-3. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IBK vann en mycket spännande tillställning hemma mot Slätafly i kväll. Stor segerorganisatör i 6-3-segern blev tvåmålsskytten Robin Lennartsson, inlånad från allsvenska Craftstaden.

Vimmerby fick en riktigt tung start på matchen när Robin Karlsson gav Slätafly ledningen efter fyra minuter och 18 sekunder. Slätafly var det bättre laget i den första perioden och VIBK-målvakten Patrik Karlsson fick bjuda publiken på ett par riktigt svettiga räddningar.

Hemmalaget hade länge svårt att skapa lägen under de första 20 minuterna, men mot slutet av perioden var man åtminstone hyfsat nära en kvittering.

Lennartsson klev fram

Om Slätafly var det bättre laget i den första perioden var rollerna mer än ombytta i den andra akten. VIBK var fullständigt överlägset långa stunder och vände också till en rättvis 2-1-ledning. Den som visade vägen var Robin Lennartsson, inlånad från allsvenska Craftstaden.

Fyra minuter och 25 sekunder in i perioden kvitterade Robin Lennartsson till 1-1. Det dröjde sedan till 18.01 in i perioden innan Lennartsson återigen hittade nätet och gav hemmalaget ledningen. Strax dessförinnan hade VIBK-målvakten Patrik Karlsson svarat för en superräddning på en av få Slätafly-chanser i perioden.

Tidiga mål

Vimmerby fick sedan en pangstart på den tredje perioden när Jack Fridh utökade ledningen till 3-1 efter bara 47 sekunder. Glädjen blev dock inte särskilt långvarig i och med att Johan Ramvall reducerade till 3-2 bara 37 sekunder senare.

Knappt sju minuter in i perioden utökade Adrian Brorsson VIBK:s ledning till 4-2. Det var en ställning som stod sig nästan tolv minuter in i perioden då Daniel Karlsson satte bortalagets tredje mål för kvällen. 17.16 in i perioden utökade Vimmerby åter till en tvåmålsledning när Adrian Brorsson satte 5-3. Jonatan Green satte sedan 6-3 i tom bur.

Segerorganisatörer för Vimmerby var inlånade tvåmålsskytten Robin Lennartsson och en mycket het Patrik Karlsson i målet. När matchen stod och vägde klev också Adrian Brorsson fram med två viktiga mål.

I och med vinsten hakar VIBK på i toppstriden i division två.