Annons:

Unga backen hyllades av tränaren: ”Gjorde det jättebra”

Melvin Hemmingsson imponerade i sin första match från start i Vimmerby IBK:s A-lag. Foto: Linus Johansson

Unga backen hyllades av tränaren: ”Gjorde det jättebra”

Vimmerby IBK hade länge svårt att få igång det offensiva spelet mot Slätafly. Men när det väl lossnade gick VIBK ifrån till en 6-3-seger.
– Vi har mycket att ta av. Jag skulle säga att vi vann med en 75-procentig insats i kväll, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Vimmerby valde att starta matchen på tre femmor och det var kanske en anledning till att laget inte riktigt kom igång i den första perioden. Å andra sidan var det kanske också en anledning till att laget höll ihop bättre än Slätafly i den sista perioden.

– Vi åt oss in i matchen och kände att de skulle tröttna. Slätafly hade ingen tydlig spelidé, men däremot hade de väldigt högt bolltempo inledningsvis och där hade vi lite problem, säger Peter Kronstrand.

”Han tog för sig”

En stor anledning till att hemmalaget tog tre poäng var ett starkt försvarsspel.

– Försvarsmässigt gjorde vi det jättebra. Anfallsmässigt däremot dröjde det väl nästan till det att det var fem minuter kvar av den andra perioden innan vi började skapa chanser. Fram till dess var det ”Bobby” (Patrik Karlsson, målvakt) som räddade oss. Sen lossnade det framåt när vi började göra det vi ska.

Peter Kronstrand berömde inlånade Robin Lennartsson, målvakten Patrik Karlsson och 17-årige backen Melvin Hemmingsson, som gjorde sin första match från start i A-laget.

– Det var hans första match och han gjorde det jättebra defensivt. Han tog för sig trots att han förmodligen var hur nervös som helst. Sen var han lite försiktig ibland i det offensiva spelet.

Vad säger du om Robin Lennartsson?

– Han betydde jättemycket. Man såg redan på uppvärmningen hur han hanterade klubba och boll och framförallt att han hade ett riktigt bra driv i steget. Det är framtidens innebandy. Om han får vara hel kommer han gå långt, säger Peter Kronstrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt