Annons:

Efter tunga förlusten:

Jonas Karlssons och Peter Kronstrands VIBK föll borta mot Nässjö.

Efter tunga förlusten: "Helt knäpptyst i omklädningsrummet"

Vimmerby IBK såg ut att ha tre poäng på väg in borta mot Nässjö. Men jumbon vände – och vann med 6-5.
– Det är en tomhet hos alla, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Nej, det gick inte den här gången heller. Nässjö IBF kunde inte besegras i Nässjö sporthall. Hemmalaget, som var jumbo inför mötet, skaffade sig tidigt en 2-0-ledning. 

Kort före första periodens slut reducerade Andreas Lennartsson till 2-1 och därefter gjorde VIBK fyra raka mål. Poängen såg ut att vara på väg in på kontot. 

– Vi gör ingen dålig match. Vi håller oss till vårt grundspel, får långa anfall på dem, bättre än tidigare faktiskt och de fick springa sig trötta. Men vi får problem när vi tappar boll. Vi blir straffade direkt när de får omställningar. Vi har inte riktigt heta, inte riktigt där i positionsspelet, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Nässjö gjorde 3-4, 4-4, 5-4 och 6-4 inom loppet av 13 minuter i slutperioden. VIBK försökte, men det gick inte att komma tillbaka.

– Vi är inte tillräckligt heta i försvarsspelet och det är mycket där det ligger. Vi leder 4-2 en bra bit in sista och spelar runt, och spelar som vi ska göra. Men varenda liten kontring de får i tredje perioden är de effektiva på. Vi är inte där och täcker skott heller, som vi har gjort.

"Tomhet hos alla"

Jonatan Green reducerade till 6-5 med elva sekunder kvar, men då var det redan försent. Nässjö tog sin första trepoängare den här säsongen.

– Det är tomhet hos alla, det är helt knäpptyst i omklädningsrummet. Det här är en match vi ska vinna, vi är bättre än dem men de utnyttjar sina situationer. Alla lag kommer slå alla i den här serien, Nässjö är inte dåliga. Deras tränare säger att de har fört matcher mot Ingelstad, Vetlanda och även mot Sävsjö. De är inte dåliga, man måste vara där i match.

Försvarsspelet var det sämsta den här säsongen, säger Kronstrand.

– Det var säsongssämsta kring just det. Vi var inte där i försvarsspelet och det var lite trötthet i huvudet också kändes det som. Det känns tomt nu, så vi hoppas att vi kan ta lärdom av det här. 

Kan historiken ha spelat in när de fick 3-4?

– Det är svårt för mig att säga. Jag har ingen historik på det och vet inte om grabbarna tänker på det heller.

17-åringen fick beröm

VIBK-tränaren rannsakade också sig själv efter förlusten.

– Vi gick ned på folk vid 4-4 och fick inte det genomslag vi önskade. Vi pratade om att fortsätta trycka på, för de var otroligt trötta. Då kom det två slumpsituationer och de fick 5-4 och 6-4. Sedan väntade jag för länge med att plocka keepern, säger Kronstrand.

Han ville berömma Melvin Hemmingsson och Adrian Brorsson för insatsen, men ingen spelare föll ur ramen.

Fakta

VIBK:s poäng: Jonatan Green 2+2, Adrian Brorsson 1+1, Victor Wall 1+1, Andreas Lennartsson 1+1. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt