Annons:

Koponens femma hade show i storsegern:

Greta Koponen svarade för fyra mål och två assist i 10-1-segern. Foto: Simon Henriksson

Koponens femma hade show i storsegern: "Skitkul verkligen"

Greta Koponen gjorde fyra mål och två assist i 10-1-segern. Hon och kedjekamraterna Ammelie Lennström och Nathalie Johansson hade stor show i krossen.
– Det är skitkul verkligen, säger hon.

Annons:

Vimmerby IBK vann sin fjärde raka match på fredagskvällen hemma i idrottshallen. Mot Sävsjö B/Stockaryd/Vrigstad lekte förstakedjan innebandy – och VIBK vann toppmötet med hela 10-1.

– Det här trodde ingen av oss, vi trodde att det här skulle bli den jämnaste matchen hittills. Ingen trodde att vi skulle vinna med 10-1, säger Greta Koponen. 

Vad är det som gör att ni vinner så stort?

– Vi startar matchen jättebra, i första är vi riktigt bra och leder med 4-0. Sedan går vi ner oss lite i andra, men i tredje kör vi över dem igen. Vi är riktigt bra i den här matchen. 

"Var jätteviktigt"

Efter en tidig 3-0-ledning var det aldrig något snack om vilket lag som skulle ta de tre poängen. VIBK dominerade matchen fullständigt och kunde, galet nog, ha vunnit med betydligt större siffror.

– Den starten var jätteviktig för oss, det gav oss glädje direkt. Det kände som att vi behövde glädje i den här matchen för att vinna och jag tycker att vi hade jättekul, säger Koponen. 

Greta Koponen svarade för fyra av de tio målen. Ammelie Lennström gjorde två mål och fem assist och Nathalie Johansson två plus ett. 

– Det är skitkul alltså. Jag känner att vi vet vart den andra är, det är jätteviktigt. Vi behöver inte alltid säga något till varandra, men vi hittar varandra bra. 

Om inte de här kan störa er – vilka ska kunna göra det?

– Haha, det är svårt att säga. Vi trodde att Hovslätt och Sävsjö skulle bli svårast, men samtdigt förlorade Hovslätt mot Sävsjö med 8-2. Jag tror ändå att det är de två. 

"Ser jättebra ut"

VIBK har nu fyra segrar på fyra försök och 34-7 i målskillnad. Hovslätt är tre poäng bakom, men med betydligt färre mål gjorda. 

– Det är skitkul att vi har fått den här starten, det ser jättebra ut för oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt