Annons:

Svårsmält förlust – nu har sjukdomsdrabbat VIBK laddat om

Adrian Brorsson är osäker till mot sin gamla klubb Nybro IBK på grund av sjukdom. Foto: Ossian Mathiasson

Svårsmält förlust – nu har sjukdomsdrabbat VIBK laddat om

Den tunga förlusten mot jumbon Nässjö tog Peter Kronstrand flera dagar att smälta. Nu har Vimmerby IBK laddat om batterierna.
– Med förra matchen färskt i minnet så krävs det att vi är tårna. Alla lag kan slå alla lag i serien, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Vimmerby IBK såg ut att plocka tre poäng borta mot jumbon Nässjö i senaste omgången och ledde med 4–2 en bra bit in i tredje perioden. 

Nässjö gjorde fyra raka mål inom loppet av 13 minuter i slutperioden och gav VIBK en mycket tung 5–6-förlust i skräckhallen. 

– Det tog lång tid att bearbeta den förlusten, det var tomt hos alla. Vi gör en helt okej insats men försvarsspelet var det sämsta för den här säsongen. När vi ledde med 4–2 kändes det så tryggt, det har nog aldrig varit tryggare men det är tillfälligheter som gör att de kommer ifatt och vänder på det, säger Peter Kronstrand. 

"Måste vara på tårna"

Före raset spelade Vimmerby som de skulle och hade flera långa anfall men det blev genast problem när de tappade boll, fick omställningar emot oss och Nässjö var effektiva i skyttet.

– Det är ett tecken på att alla lag kan slå alla lag i serien och vi måste vara på tårna hela tiden. Jag själv gjorde ett misstag när jag inte tog en tidigare timeot. Det var jättetomt efteråt och det tog några dagar innan besvikelsen gick över. Jag tycker att vår insats ska räcka till att slå Nässjö, säger Kronstrand. 

Under veckans träningar har ledarna och spelarna pratat om att alla måste ta sitt ansvar oavsett vilket lag man möter och vad det står i matchen.

– Vi har pratat om att smekmånaden är över. Vi måste vara med i varje situation och i varje byte för att vi ska kunna vinna matcher. Det finns en enorm potential i det här läget men allt har inte fallit på plats än. Det är som med mitt golfspelande, jag väntar fortfarande på att den perfekta rundan ska komma, säger Kronstrand och fortsätter:

– Det kommer dock ta tid innan vi ser skörden av det vi har sått och det har jag sagt från start. Vi måste ha uthålligheten och tro på det vi gör eftersom mycket är nytt, säger han. 

Sjukstuga i VIBK

På fredagskvällen är det Nybro IBK som står för motståndet för Vimmerbys del, ett lag som har skrapat ihop nio poäng på de åtta första matcherna och inte vunnit eller förlorat med mer än tre mål. 

Återigen råder det sjukstuga i Vimmerbys lag och det gör att det är osäkert vilka spelare som är tillgängliga till matchen. 

– Melvin (Hemmingsson) har inte tränat på hela veckan och är inte aktuell för spel. Mattias (Zeilon) är också sjuk så de kommer inte spela. Brorsson (Adrian) blev sjuk i dag och vi får vänta på ett besked in i det sista. Han är viktig, säger Kronstrand. 

Han står i målet

Elias Trawtschenko och Oskar Snickars saknas då spelar med HJ18-laget mot Husar på fredagskvällen. Jens Lidesjö, Viktor Nilsson och Christoffer Ekberg, som spelade med b-laget senast, finns med i truppen. 

Patrik Karlsson kommer vakta målet och Andreas Lennartsson från allsvenska Craftstaden är med igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt