Annons:

Urstarkt VIBK kan haka på i toppen: ”Lägger inte den pressen på laget”

Peter Kronstrand och Jonas Karlsson har förberett VIBK på en tuff match mot Gnosjö. Foto: Linus Johansson

Urstarkt VIBK kan haka på i toppen: ”Lägger inte den pressen på laget”

Tabellfemman Vimmerby IBK mot nian Gnosjö IBK. Det är vad som väntar i Vimmerby idrottshall på lördagseftermiddagen.
– En otroligt viktig match för att skapa luft nedåt i tabellen, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Vimmerby har blandat och gett en del i de nio första matcherna, som har gett sex segrar och tre förluster. Med tanke på förutsättningarna inför säsongen känns det ändå som ett resultat som bör ses som klart godkänt.

– Jag är relativt tillfreds. Sen kommer det berg- och dalbanor, som vi har upplevt mot framförallt CL98 och Nässjö, säger Peter Kronstrand.

”Äter oss in i det”

Det kan konstateras att VIBK varit urstarkt i den tredje perioden så här långt. Laget har gått segrande ur tredjeperioden i sju av nio matcher.

– Det visar att vårt träningsupplägg är bra. Vi äter oss in i det när andra lag mattas av. I de flesta matcherna har vi visat att vi håller i längden. Där tycker vi att vi haft en högre lägstanivå än vad vi trodde på förhand.

Gnosjö har bara plockat åtta poäng i sina nio första matcher. Det kan jämföras med Vimmerbys 18 poäng. Å andra sidan har sex av förlusterna varit med uddamålet och senast besegrades topplaget Vetlanda med 5-2.

– Det är ett lag som sliter hårt och som inte har några direkta profiler, om inte William Park är med, säger Peter Kronstrand.

”Otroligt viktig”

William Park var på glid till Vimmerby i somras, men hamnade istället i allsvenska Lagan och har en så kallad dubbellicens med Gnosjö.

– Han var med i deras 5-2-seger mot Vetlanda och då gjorde han fyra mål. Sen har de två spelare som tillsammans gjort 37 poäng. Jag tror säkert att Gnosjö har utvecklats under säsongen.

I skrivande stund har VIBK tre poäng upp till Ingelstad på en plats som betyder avancemang till division ett och 13 poäng ned till Nässjö under nedflyttningsstrecket.

– Matchen mot Gnosjö är otroligt viktig för att skapa luft nedåt. Matcherna mot lagen under oss i tabellen är väldigt viktiga. Vi räknar med en jättetuff match. Kan vi gå segrande ur den har vi gjort en otroligt bra höstsäsong oavsett vad det blir för resultat mot Vetlanda nästa helg.

Ni pratar mycket om avståendet till bottenlagen. Är det i själva verket inte så att ni borde titta uppåt?

– Jag lägger inte den pressen på det här unga laget. Det viktiga är att de som fått förtroendet fortsätter sin personliga utveckling, säger Peter Kronstrand.

VIBK kommer att starta matchen på två femmor och laget ser ni nedan.

Fakta

VIBK:s lag mot Gnosjö:

Målvakt: Patrik Karlsson.

Förstafemma: Johan Carlsson d.y., Jens Lidesjö – Jack Fridh, Victor Wall, Jonatan Green.

Andrafemma: Johan Carlsson d.ä., Melvin Hemmingsson – Andreas Lennartsson, Alexander Pettersson, Adrian Brorsson.

Bänk: Elias Trawtschenko, Jesper Nilsson, Alexander Johansson, Viktor Nilsson, Oskar Snickars och Ludwig Strömsten (mv).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt