Annons:

Kronstrand: ”Det håller inte på den här nivån”

VIBK-tränaren Peter Kronstrand, i mitten, var besviken efter dagens förlust. Foto: Jakob Karlsson

Kronstrand: ”Det håller inte på den här nivån”

Så länge passningsspelet inte blir bättre kommer Vimmerby IBK inte kunna gå upp i division ett. Det är Peter Kronstrands budskap efter dagens förlust mot Karlskrona.
– Vi kommer aldrig kunna ha en målsättning att gå upp i division ett om vi inte kan slå en passning ordentligt, säger han.

Annons:

När Adrian Brorsson smällde in 7–6 med cirka tio minuter kvar talade det mesta för att Vimmerby skulle lyckas plocka en ny seger. Så blir det inte. Ännu en gång kom Karlskrona tillbaka och lyckades avgöra matchen med drygt två minuter kvar.

– Vi har haft medgång i jämna fajter tidigare, men i dag kändes som att vi inte hade orken. När vi gjorde 7-6 trodde jag att vi skulle hålla ut, men vi såg trötta ut, både i benen och mentalt. Det är en riktigt tung förlust.

 "Misstag i anfallsspelet"

Matchen var jämn, där Karlskrona hade ett bättre spel och Vimmerby en mycket vassare spets.

– När vi pressade klev de upp med en back och kom 4-3. De var väldigt duktiga på att skapa numerära överlägen i vår zon. Det får vi ge kredd till dem för, säger assisterande tränaren Jonas Karlsson.

VIBK blandade individuella misstag med att ge alldeles för stora ytor som Karlskrona kunde utnyttja.

– Det mesta var misstag i anfallsspelet som leder till mål. Har försökt jobba med mittområdet, där får vi inte tappa bollen men det är vår akilleshäl. Vi spelade upp på en felvänd forward som blev uppkäkad.  

 "Inte tränat tillräckligt"

Kronstrand var besviken över passningsspelet.

– Vi har för mycket felpass, det får inte ske på den här nivån. Vi kommer aldrig kunna ha en målsättning att gå upp i division ett om vi inte kan slå en passnings ordentligt. Individuellt har vi inte en nivå som gör att vi kan gå upp.

Handlar det om fokus eller bristande kunskap?

– Man har inte tränat klubba och boll tillräckligt. Dagens innebandy är mycket fart och fysik, men man måste ha grunderna med klubba och boll. Det går inte fippla med en boll hela tiden.

I och med förlusten tappar Vimmerby mark i toppstriden. 307 personer såg matchen, där Jonatan Green och Victor Wall var bäst i hemmalaget. 

Mål + assists i VIBK: Jonatan Green 3+2, Victor Wall 1+3, Johan Carlsson 1+0, Mattias Zeilon 1+0, Adrian Brorsson 1+0, Jack Fridh 0+1, Jens Lidesjö 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt