Annons:

Sofie och Alva vann Gothia Cup – för andra året i rad

Sofie Frode och Alva Jacobsson var med och vann Gothia Cup för andra året i rad. Foto: Privat

Sofie och Alva vann Gothia Cup – för andra året i rad

För andra året i rad var de tidigare Vimmerby IBK-spelarna Sofie Frode och Alva Jacobsson med och vann Gothia Cup i innebandy. I F18-finalen segrade deras Hovslätt mot tjeckiska Tatran.

Annons:

Alva Jacobsson från Vimmerby och Sofie Frode från Mariannelund har båda ett förflutet i Vimmerby IBK. För ett par år sedan flyttade de för att studera på innebandygymnasium och bytte då också klubb till Hovslätts IK. Där har de fått vara med om flera fina framgångar.

Den gångna helgen var Frode och Jacobsson med och vann den stora turneringen Gothia Cup för andra året i rad. Hovslätt gjorde en superinsats i turneringen och vann samtliga sina sju matcher. Antalet insläppta mål, totalt sex stycken, imponerar förstås också.

”Kvaliteten på lagen har varierat en del men det är lätt att slappna av och tappa fokus, men tjejerna har varit superproffsiga och haft precis rätt inställning inför varje match”, skriver Hovslätt på sin hemsida.

I finalen var det tjeckiska Tatran som stod för motståndet. Hovslätt gick fram till 2-0, men Tatran kom tillbaka och kunde både reducera och kvittera. Hovslätt återtog dock ledningen snabbt och kunde till slut vinna med 5-2.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt