Annons:

VIBK FÖLL IGEN – SERIELEDAREN AVGJORDE I TREDJE

Jonatan Green blev tvåmålsskytt när Vimmerby föll mot Sävsjö. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK FÖLL IGEN – SERIELEDAREN AVGJORDE I TREDJE

Vimmerby IBK hängde med serieledaren i två perioder. Sista 20 gjorde Sävsjö ett ryck och vann matchen med 6–4 (3–2, 0–1, 3–1). Med fem minuter kvar hade Victor Wall ett skott som många tyckte var innanför mållinjen.
– Den var stenklart inne, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Förlusten är Vimmerbys andra raka sedan juluppehållet och det svartvita har sannerligen inte fått en önskvärd start på vårsäsongen. I dagens match hade Vimmerby 3–3 inför sista perioden, men väl där var Sävsjö starkare och avgjorde matchen definitivt med sitt 6–4-mål efter 58.41. 

Strax dessförinnan hade Vimmerby alltså en ypperlig kvitteringschans och Peter Kronstrand är säker på sin sak: Victor Walls skott borde ha bedömts som mål. 

– Det är lite tungt just nu och jag lider med grabbarna. Vi gör en jättebra match och det är mycket tillfälligheter som avgör. Vi har en boll stenklart inne för 5-5 när det är fem minuter kvar, men det är som det är. 

"Minst lika bra som dem"

Rutinerade Sävsjö inledde bäst och gick fram till 3–1 under matchens första åtta minuter. Med åtta minuter kvar av första gjorde Jonatan Green sitt andra mål för dagen och sakta med säkert bet sig Vimmerby in i matchen. 

– Det är väldigt stora ytor i Sävsjö och det ställde till det lite i början. Vi nyttjar inte ytorna på rätt sätt i första, men sedan kom vi in i det. Överlag var det en ordentlig uppryckning jämfört med senast och det är mycket tillfälligheter som avgör. Vi står upp väldigt bra och är minst lika bra som dem.

Självmål direkt

Adrian Brorsson kvitterade i slutet av andra – men sedan fick VIBK en mardrömsstart på tredje. Först ett olyckligt självmål efter drygt 30 sekunder och därefter 5–3 i powerplay. Jack Fridh reducerade och Vimmerby pressade sedan på för en kvittering. 

– Vi hade otroligt mycket chanser och följer vår spelplan, alla jobbar för varandra och vi spelar väldigt uppoffrande, säger Kronstrand som samtidigt hyllar Sävsjö:

– Det är seriens bästa lag. Det är det enda laget förutom oss som har en spelidé och det syns att de har koll på grunderna och att de kommer från division ett, de har koll på klubba och boll och en tanke med det de gör.

Trawtschenko imponerade

Med knappt 90 sekunder kvar avgjorde Sävsjö matchen med sitt 6-4-mål. 

– Vi ska gå med huvudet högt härifrån och vi skulle ha haft minst en poäng med tanke på hur vi levererar.  Jag tar med mig att vi rycker upp oss något enormt och att vi förstått allvaret. 

Elias Trawtschenko, back i dag, gjorde en fin insats och även Jesper Nilsson samt Jonatan Green stack ut i VIBK.

– Elias gör det otroligt bra som back. Han vågar slå lite uppspel och det är den typen av back som vi saknar. 

Mål + assist i VIBK: Jonatan Green 2+0, Victor Wall 0+2, Adrian Brorsson 1+0, Jack Fridh 1+0, Jens Lidesjö 0+1, Elias Trawtschenko 0+1. 

I och med förlusten har VIBK åtta poäng upp till toppduon i tabellen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt